Έσπασε το φράγμα των 900 κρουσμάτων. Σήμερα Σάββατο σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας


Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε σήμερα, Σάββατο η Ελλάδα με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 935 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Εξ αυτών 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας


Μόλις μια μέρα έμεινε μακριά από το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων η Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει σήμερα 935 κρούσματα, τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας. Όσο περνούν οι μέρες η χώρα μας πλησιάζει απειλητικά τις εφιαλτικές προβλέψεις των 1.000 κρουσμάτων ανά μέρα, κάτι που πλέον θεωρείται δεδομένο, αφού ακόμα και τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα, θέλουν περίπου 14 μέρες να αποδώσουν.


Ένα ακόμα ανησυχητικό στοιχείο είναι πως η χώρα μας έσπασε το «φράγμα» των 900 κρουσμάτων το Σάββατο, αν και σύμφωνα με όσα μας έχει «διδάξει» η πανδημία, τα Σαββατοκύριακα τα κρούσματα είναι μειωμένα, μιας και τα διαγνωστικά κέντρα υπολειτουργούν.


Μάλιστα, τα κρούσματα δείχνουν να εδραιώνονται σε αριθμό πάνω από 800, αφού τελευταία φορά που βρέθηκαν κάτω από αυτόν τον αριθμό, ήταν 20 Οκτωβρίου με 667. Έκτοτε τα κρούσματα παρουσιάζουν ανοδική πορεία, με αποκορύφωμα τη σημερινή ενημέρωση.


Εκτός ελέγχου η κατάσταση


Ο ΕΟΔΥ για σήμερα Σάββατο 24/10, ανακοίνωσε 935 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.


Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 29.992, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες, ενώ 3.828 (12.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 11.532 (38.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 


Επιπλέον, 91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 30 (33.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 270 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.


Σήμερα είχαμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους ενώ ο συνολικός αριθμός των θανόντων στη χώρα είναι 564. 213 (37.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


Ηλικιακή κατανομή


Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 103 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη: 
Γεωγραφική διασπορά


Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.