Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε η Αταλάντη για τη διαιτησία του χτεσινού παιχνιδιού με τον Ηρακλή Ψαχνών κάνοντας λόγο για καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος όπως αποδεικνύει η τηλεοπτική λήψη του αγώνα. Μάλιστα αναφέρει και συγκεκριμένες φάσεις του παιχνιδιού που αδικήθηκε.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Στο χθεσινό εκτός έδρας αγώνα του συλλόγου μας με την ομάδα του Ηρακλή Ψαχνών υπήρξε καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος, όπως αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από την τηλεοπτική λήψη, την οποία παρακολούθησε όλο το φίλαθλο κοινό και είναι στη διάθεση των αρμοδίων.


Είναι αδιανόητο αξιολογημένος διαιτητής να υποπίπτει σε τέτοια καταφανέστατα λάθη και μάλιστα επαναλαμβανόμενα στον ίδιο αγώνα, με αποτέλεσμα να αδικούνται ομάδες, όπως στην προκειμένη περίπτωση η δίκη μας.


Δεν θέλουμε να διαμαρτυρόμαστε για τις αποφάσεις των διαιτητών, γιατί σίγουρα υφίστανται και τα ανθρώπινα λάθη, όμως μέχρι ένα όριο...


Δεν γνωρίζουμε γιατί ο συγκεκριμένος διαιτητής άλλαξε πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης και ούτε θέλουμε να υποπτευθούμε οτιδήποτε, είμαστε όμως υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε τον σύλλογο μας και να απαιτούμε το 50-50 σε κάθε αγώνα, δίνοντας συγχαρητήρια και όταν χάνουμε όπως την προηγούμενη αγωνιστική. 


Όμως τέτοια ''χειρουργική'' διαιτησία είχαμε χρόνια να δούμε! 


1) Ο συγκεκριμένος διαιτητής στο 71' εφηύρε κόρνερ σε καταφανέστατο σουτ των γηπεδούχων που κατέληξε άουτ, από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ της γηπεδούχου ομάδας ισοφαρίζοντας το σκορ του αγώνα, στο οποίο κατά την επίτευξή του υπάρχει και επιθετικό φάουλ του σκόρερ.


2) Κατόπιν στο 77' αρνήθηκε καθαρό πέναλτι υπέρ της ομάδας μας σε ανατροπή ποδοσφαιριστή μας, ισχυριζόμενος ότι άφησε πλεονέκτημα! Εμείς γνωρίζουμε ο κανονισμός αναφέρει ότι ''στην εφαρμογή του πλεονεκτήματος λαμβάνεται υπ' όψιν, εάν η ομάδα σε βάρος της οποίας έγινε η παράβαση θα ωφεληθεί πραγματικά από την συνέχιση του αγώνα'' εκτός αν ο συγκεκριμένος ρέφερι δεν γνωρίζει τον κανονισμό!     


3) Στη συνέχεια στο 79' διαμόρφωσε το τελικό σκορ υπέρ των γηπεδούχων καταλογίζοντας πανεύκολα αμφισβητούμενο πέναλτι σε χέρι αμυντικού μας το οποίο ήταν κολλημένο στο σώμα του και μετά από κόντρες σε απόσταση εκατοστών.


Δυστυχώς τέτοιες λανθασμένες αποφάσεις, μας αποθαρρύνουν και μας κάνουν να αναλογιζόμαστε γιατί συμμετέχουμε....


Ας γνωρίζουν λοιπόν, οι ιθύνοντες της ελληνικής διαιτησίας ότι δεν σκοπεύουμε να παρακολουθήσουμε παθητικά τις αδικίες σε βάρος της ομάδας μας, γιατί πραγματικά όπως όλοι, μοχθούμε για να την συντηρήσουμε».