Ήλθε η ώρα να μπει και η τελευταία ομάδα στο πρωτάθλημα. Είναι ο Απόλλων Σμύρνης. Στη Ριζούπολη ελπίζουν αυτή τη φορά να είναι ανταγωνιστικοί και ξεκινούν με την ΑΕΛ στην έδρα τους. Οι Θεσσαλοί πάλεψαν και με τον ΠΑΟΚ και με τον Παναθηναϊκό, για να πάρουν τελικά ένα βαθμό.


Ο Απόλλων Σμύρνης

Ο Απόλλων Σμύρνης επιστρέφει στην κατηγορία μετά από απουσία ενός χρόνου, αφού τερμάτισε τελευταίος το 2018-19 με 10 βαθμούς και δύο μόλις νίκες.

Μάλιστα γνώρισε την ήττα στα επτά τελευταία παιχνίδια του και δεν έκανε νίκη στα δέκα τελευταία.


Ξεκινάει όπως ξεκίνησε και εκείνη τη σεζόν, με εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ. Τότε είχε χάσει στην πρεμιέρα του και αμέσως απολύθηκε ο προπονητής Βαλεριέν Ισμαέλ.


Ο Απόλλων Σμύρνης δεν έχει κερδίσει σε πρεμιέρα τις δύο τελευταίες σεζόν, ούτε το πρώτο παιχνίδι της έδρας του. Το 2013 είχε επικρατήσει του Άρη.


Ο Γιώργος Παράσχος κάνει τη δεύτερη θητεία του στην ομάδα, αφού την είχε κρατήσει στην κατηγορία το 2017-18, έχοντας αναλάβει τον Δεκέμβρη του 2017.


Η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 1-0 και κινδύνεψε να χάσει στην επανεμφάνισή της στο Αλκαζάρ από τον Παναθηναϊκό με το ίδιο σκορ, αλλά το γκολ του Πινακά, της έδωσε τον πρώτο βαθμό.


Δεν έχει νίκη στα έξι τελευταία για το πρωτάθλημα, μετά τη νίκη της επί του Βόλου στις 22 Ιουνίου.


Εκτός έδρας δεν έχει νίκη στα 12 τελευταία, από τον Οκτώβρη του 2019, όταν νίκησε τον Παναθηναϊκό 2-1 στο «Σπύρος Λούης».


Επίσης δεν έχει σκοράρει στα οκτώ τελευταία εκτός έδρας, με τέσσερις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες, όλες με 0-0. Το τελευταίο της γκολ εκτός έδρας η ΑΕΛ το έβαλε στις 5 Ιανουαρίου στην Ξάνθη.


Μεταξύ τους

Η ΑΕΛ κέρδισε τα δύο τελευταία παιχνίδια με τον Απόλλωνα. Την αμέσως προηγούμενη σεζόν η κάθε ομάδα είχε νικήσει στην έδρα της.


Η νίκη της ΑΕΛ στην πρεμιέρα του 2018-19 ήταν η πρώτη μετά από 32 χρόνια στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα. Από το Μάρτιο του 1986, όταν είχε νικήσει 2-1 με γκολ του Κώστα Κολομητρούση στο 90’, νίκησε πάλι τον Αύγουστο του 2018.


Από τότε ο Απόλλων Σμύρνης είχε επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες στην έδρα του με την ΑΕΛ.


Η ιστορία

Νίκες Απόλλωνα: 13

Ισοπαλίες: 9



Νίκες ΑΕΛ: 18


Με γηπεδούχο τον Απόλλωνα

Νίκες Απόλλωνα: 10

Ισοπαλίες: 5

Νίκες ΑΕΛ: 5


Το τελευταίο παιχνίδι

25.08.2018: Απόλλων Σμύρνης– ΑΕΛ 0-1

(30’ σουτ Ντέλετιτς)