Νέα σκληρότερα μέτρα για τον κορονοϊό - Σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00 από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου


Σκληρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εν μέσω χιλιάδων κρουσμάτων κορονοϊού, εκατοντάδων διασωληνωμένων και δεκάδων νεκρών. 


Όπως ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, εφαρμόζεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 σε όλη τη χώρα.


Το μέτρο θα εφαρμοσθεί από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.


Θα επιτρέπονται μόνο οι μετακινήσεις για λόγους:


– εργασίας


– υγείας


– συνοδείας κατοικίδιων


Εξακολουθεί να απαιτείται SMS στο 13033.​​​​​​


Επίσης, απαγορεύεται κυνήγι και ψάρεμα, ενώ αυστηροποιείται η τηλεργασία.


Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες καταστάσεις που να αποδεικνύουν ότι λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό προαναγγέλλοντας και αυστηροποίηση των ελέγχων.


Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται σοβαρά προβλήματα με τον κορονοϊό, ενώ, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει 32% θετικότητα στον κορονοϊό. 


Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, η οποία μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης στην ΕΡΤ, το σύστημα Υγείας της Θεσσαλονίκης αναμένεται να δεχθεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση τις επόμενες ημέρες.


Η Θεσσαλονίκη, με πληθυσμό το 1/4 της Αττικής, καταγράφει περισσότερα ημερήσια κρούσματα, άρα και μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που μπορούν να μολύνουν τον πληθυσμό.


Τη σοβαρότητα της κατάστασης με τον κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη δείχνει η εσπευσμένη επίσκεψη του Βασίλη Κικίλια στην πόλη. Ο ίδιος τόνισε ότι πλέον στη Βόρεια Ελλάδα θα δημιουργηθούν άλλες 50 κλίνες μέχρι το Σαββατοκύριακο, ανεξάρτητα από τις άλλες 50 που ήδη είναι σε προετοιμασία. Μάλιστα οι 50 νέες κλίνες ΜΕΘ θα δημιουργηθούν σε διάφορα Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος όπως στην Ξάνθη, στην Αλεξανδρούπολη κ.λ.π. «Η χώρα είναι πλέον μία υγειονομική Περιφέρεια και η μία περιοχή θα στηρίζει την άλλη» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Την ίδια ώρα, μόλις το 11% των κλινών ΜΕΘ είναι ελεύθερες.