Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πλήρωσε λίγα "νεκρά" σημεία του αγώνα του κόντρα στον Ντομινίκ Τιμ στην πρεμιέρα του ATP Finals και ηττήθηκε στα τρία σετ με 7-6(5), 4-6, 6-3 από τον 27χρονο Αυστριακό.


Δυστυχώς, η πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στο ATP Finals του Λονδίνου συνοδεύτηκε με ήττα. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν εν γένει καλός, τιμωρήθηκε όμως από δύο “νεκρά” σημεία που είχε στο ματς και γνώρισε την ήττα με 7-6(5), 4-6, 6-3 από τον 27χρονο Αυστριακό, Ντομινίκ Τιμ.

Μιλάμε για την απώλεια του προβαδίσματος με 5-3 στο tie break του πρώτου σετ όταν και έδειχνε να κρατά την κατάσταση στα χέρια του και το νωθρό ξεκίνημα στο τρίτο σετ όπου έμεινε πίσω με 0-3 δίχως να καταφέρει να επιστρέψει.

Οι δύο παίκτες μπήκαν πολύ καλά στο ματς δείχνοντας να βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτά που μας είχαν δείξει τις προηγούμενες εβδομάδες.

Το πρώτο σετ ήταν απίστευτα “κλειστό”, με τον Τιμ πάντως να απειλεί περισσότερο το σερβίς του Στέφανου έχοντας τρία break points που τα έσωσε όμως ο Έλληνας πρωταθλητής με τρομερά σερβίς.

Μοιραία, το σετ πήγε στο tie break όπου ο Στέφανος έδειχνε να βρίσκει ρυθμό παίρνοντας προβάδισμα με 4-1 και 5-3, ωστόσο, εκεί ο Τιμ έκανε μια τρομερή αντεπίθεση και με τέσσερις αναπάντητους πόντους “έκλεψε” το σετ από τον Τσιτσιπά που χρειαζόταν μια άμεση ανασυγκρότηση.

Και την πραγματοποίησε. Νωρίς στο δεύτερο σετ, εκμεταλλεύτηκε ένα νωθρό service game του Τιμ και πέτυχε το πρώτο break του ματς που του έδωσε τεράστια ώθηση ισοφάρισης.

Σερβίροντας άψογα, δεν απειλήθηκε διόλου από τον Αυστριακό ισοφαρίζοντας σχετικά γρήγορα την πρεμιέρα του ομίλου.

Δυστυχώς, εκεί που είχε θεωρητικά το μομέντουμ, ήρθε η δική του “νωθρή” περίοδος στο ματς και την “πλήρωσε” ακριβά.

Έμεινε πολύ γρήγορα πίσω με 0-3 στο καθοριστικό σετ και παρά το γεγονός ότι πίεσε αφόρητα τον Τιμ στο 1-3 για το break, ο Αυστριακός σώθηκε από σωρεία τρομερών σερβίς.


Ακολουθεί στο πρόγραμμα της μέρας, ο επίσης κομβικός αγώνας του Ραφαέλ Ναδάλ με τον Αντρέι Ρούμπλεφ (22:00), σε έναν όμιλο που όλα δείχνουν πως θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.


ΠΗΓΗ: SPORT24