Το speaker.gr επικοινώνησε με τον νέο προπονητή του Δαφνησιακού Αρκίτσας, Ανδρέα Ανυφαντή, ο οποίος αν και δεν πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο της νέας του ομάδας, ωστόσο είναι από τους ανθρώπους που παρακολουθεί στενά το ποδόσφαιρο και ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις. 

Μας μίλησε λοιπόν για την όλη κατάσταση με την πανδημία και πως επηρεάζει το ποδόσφαιρο και ειδικά το ερασιτεχνικό και μας ανέλυσε πώς βλέπει την εξέλιξη του πρωταθλήματος μετά από έξι αγωνιστικές.

Ο νέος τεχνικός της Αρκίτσας επίσης αναφέρθηκε στην επανέναρξη και στην κατάσταση που θα βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές αλλά και για τους στόχους της ομάδας του που είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία και δεν ξεκίνησε καλά στις πρώτες αγωνιστικές.


Διαβάστε όσα ενδιαφέροντα είπε:


Πως αντιμετωπίζετε τόσο εσείς όσο και η ομάδα σας την όλη κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού.


"Αντιμετωπίζουμε την πανδημία φυσικά με σοβαρότητα και ενημέρωση. Έχει τήρηση του ιατρικού πρωτοκόλλου σε όλα τα επίπεδα σε ότι αφορά την χρήση μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων κτλ."




Ποια εικόνα έχετε μετά τις 6 πρώτες αγωνιστικές στην Α΄ Φθιώτιδας:


"Η πρώτη εικόνα δείχνει ότι οι πρωτοπόρες ομάδες της βαθμολογίας είναι αυτές οι οποίες είχαν εξ' αρχής δηλώσει τις προθέσεις τους για το πρωτάθλημα. Υπήρξε ενίσχυση αρκετή για όλους και δημιουργία ισχυρών ρόστερ. Αυτές είναι η Μαλεσίνα, οι Λιβανάτες, ο Ολυμπιακός Λαμίας, ο Σταυρός.

Τώρα είναι 3-4 ομάδες οι οποίες δεν θα έχουν πρόβλημα παραμονής όπως είναι η Στυλίδα, η Λάρυμνα, το Ρεγγίνι και μετά έχουμε και τις ομάδες οι οποίες θέλουν να εξασφαλίσουν μια θέση παραμονής στην κατηγορία, μέσα σε αυτές είναι και η δική μας, ο Δαφνησιακός."


Η αίσθηση που έχετε  για την επανέναρξη του Πρωταθλήματος μετά τη νέα καραντίνα, πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες:


"Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά δεν νομίζω να ξεκινήσει άμεσα. Προέχει όμως η δημόσια υγεία. Θεωρώ ότι θα είμαστε τυχεροί αν ξεκινήσει μέσα Ιανουαρίου. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όλες οι ομάδες, όπως και εμείς, έχουν δώσει ατομικά προγράμματα προπόνησης στους αθλητές ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά γίνεται στα επίπεδα της φυσικής κατάστασης και της δύναμης. Όμως όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για ερασιτέχνες και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί. Θεωρώ ότι οι ομάδες θα ξαναρχίσουν από το μηδέν διότι θα έχουν χάσει αγωνιστικό ρυθμό και ίσως αυτό τους στοιχίσει."


Ποιες οι προσωπικές και ποιες οι βλέψεις της ομάδας στο φετινό Πρωτάθλημα:


"Οι προσωπικές μου βλέψεις είναι αυτές που έχει και η ομάδα. Η παραμονή στην κατηγορία. Υπάρχει ένα αξιόμαχο υλικό το οποίο πιστεύω ότι μπορεί να καταφέρει τον στόχο μέσα από σκληρή δουλειά. Η διοίκηση είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή και όλοι μαζί στο τέλος θα τα καταφέρουμε."




Τέλος μια εκτίμηση του φετινού Πρωταθλήματος σε σχέση με το παρελθόν όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό και την ποιότητα του 


Το φετινό πρωτάθλημα έχει στο δυναμικό του ομάδες που είχαμε χρόνια να δούμε. Έχει εμπλουτιστεί από πολλούς νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από ακαδημίες και δίνουν μια αισιοδοξία για το μέλλον του φθιωτικού ποδοσφαίρου. Υπάρχουν βέβαια και οι πιο έμπειροι παίκτες οι οποίοι χρειάζονται και αυτοί στο να πάρουν τις ομάδες στην "πλάτη" τους και να βγάλουν τα κάρβουνα από την φωτιά.

Εύχομαι η περιπέτεια της πανδημίας να έχει αίσιο τέλος και να γυρίσουμε όλοι γεροί στις υποχρεώσεις μας και σε αυτό που αγαπάμε... Το ποδόσφαιρο.. 


Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία..