Το speaker.gr επικοινώνησε με τον προπονητή των Καλυβίων, Δήμο Σπυριδάκη ο οποίος μας μίλησε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία, την επιρροή της πάνω στους αθλητές και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και πως βλέπει την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης.


Δίνει μια εκτίμηση της πορεία της φετινής Α΄ Φθιώτιδας, αν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα και αναλύει τους στόχους της δικής του ομάδας.



Διαβάστε όσα ενδιαφέροντα είπε:


Πως αντιμετωπίζετε τόσο εσείς όσο και η ομάδα σας την όλη κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού.


"Με υπομονή... κατανοούμε όλοι μας ότι σε όλη αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση δεν μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι μια από τις προτεραιότητες μας... από την πλευρά μας σαν ομάδα προσπαθούμε μέσα από ομαδικά video ή από κάποια τρεξίματα ατομικά να κρατηθούμε όσο είναι δυνατόν σε κάπως καλή κατάσταση..."


Ποια εικόνα έχετε μετά τις 6 πρώτες αγωνιστικές στην Α΄ Φθιώτιδας:


"Η εικόνα του πρωταθλήματος είναι λίγο πολύ η αναμενόμενη, οι 4 ομάδες που όλοι περιμέναμε ότι θα πρωταγωνιστήσουν θα είναι δύσκολο να χάσουν βαθμούς από τους υπόλοιπους και λογικά σχεδόν όλα θα κριθούν στα μεταξύ τους παιχνίδια. Όχι πως αποκλείονται και οι εκπλήξεις αφού κι εμείς είμαστε πολύ κοντά στο να κάνουμε μια. Από κει και πέρα υπάρχει ένα δεύτερο γκρουπ στο οποίο ανήκει και η δική μας ομάδα που θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Έπειτα 3 με 4 ομάδες θα παλέψουν και για την παραμονή τους αν φυσικά ξαναρχίσει και τελειώσει φυσιολογικά το πρωτάθλημα."




Η αίσθηση που έχετε  για την επανέναρξη του Πρωταθλήματος μετά τη νέα καραντίνα, πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες:


"Πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το οτιδήποτε. Μιλάμε για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που προσπάθησαν πάρα πολύ να επανέλθουν μετά από 6 μήνες περίπου απραξίας και μόλις ξεκίνησαν να βρουν κάπως τον ρυθμό τους πρέπει να ξαναμείνουν εκτός δράσης χωρίς να ξέρουμε και για πόσο διάστημα."


Ποιες οι προσωπικές και ποιες οι βλέψεις της ομάδας στο φετινό Πρωτάθλημα:


"Προσωπικά προσπαθώ να αποκτήσω εμπειρίες. Κάθε προπόνηση είναι και ένα καλό μάθημα, πόσο μάλλον τα παιχνίδια. Μαζί με τους παίχτες αλλά και με ολόκληρη την διοίκηση στα Καλύβια, προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καινούργιο με όσο το δυνατόν γίνεται πιο γερές βάσεις, να χτιστεί ένας σταθερός κορμός 15 τουλάχιστον νέων παικτών που να έχουν στο πλευρό τους 5 με 7 έμπειρα παιδιά που θα μπορούν να τους στηρίξουν. Αν μέσα σε αυτή την προσπάθεια μπορέσουμε να είμαστε και στην πρώτη 8αδα θα είναι μια καλή αρχή για μας."




Τέλος μια εκτίμηση του φετινού Πρωταθλήματος σε σχέση με το παρελθόν όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό και την ποιότητα του 


"Αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα χωρίς διακοπή θα ήταν πιο εύκολο να κάνουμε μια εκτίμηση αυτή τη χρονική στιγμή. Τώρα το μόνο που μπορώ να προβλέψω είναι αυτό που ξέρουμε όλοι. Ότι κάποιος εκ των Ολυμπιακού Λαμίας ,Μαλεσίνας, Δάφνης Λιβανατών και Αστέρα Σταυρού θα κατακτήσει τον τίτλο, αρκεί φυσικά να επιστρέψουμε. 

Γίνεται μια μικρή προσπάθεια σιγά σιγά πιστεύω να δοθεί λίγο περισσότερο χώρος στα πιο μικρά παιδιά, αλλά θα πρέπει και αυτοί από μόνοι τους να αγαπήσουν πιο πολύ αυτό που κάνουν και σίγουρα θα πρέπει να τους ενοχλεί που κάθε χρόνο παραμένουν απόλυτοι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος οι ίδιοι παίχτες οι οποίοι είναι και όλοι άνω των 30 ετών."