Έντονη βαθμολογική πίεση δέχονται πλέον, τόσο ο Παναθηναϊκός, που είναι κάτω από τη μέση της βαθμολογίας, όσο και ο Παναιτωλικός, που παραμένει χωρίς νίκη και είναι προτελευταίος. Στο «Σπύρος Λούης» θα παλέψουν για ότι καλύτερο.


Ο Παναθηναϊκός

Μετά από δύο νίκες με Λαμία και Απόλλωνα, ο Παναθηναϊκός γνώρισε δύο ήττες, από Ατρόμητο και Ολυμπιακό, που τον κρατούν κάτω από τη μέση της βαθμολογίας.


Έφτασε τις τέσσερις ήττες ενώ έχει μόλις δύο νίκες, αυτές που αναφέραμε παραπάνω, μέσα σε διάστημα πέντε ημερών.


Και στις δύο νίκες του προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Δεν έχει χάσει και τα τρία παιχνίδια, που προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο.


Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία, ενώ είχε τρεις στα πέντε πρώτα. Δεν είχε νίκη στα πέντε πρώτα, κάνοντας αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του σε ξεκίνημα πρωταθλήματος.


Και οι τέσσερις ήττες του είναι με σκορ 1-0. Μόνο ο ΟΦΗ του έβαλε δύο γκολ.

Στην έδρα του νίκησε μόνο τον Απόλλωνα στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει, ενώ έχασε από Άρη και Ατρόμητο και είχε ισοπαλία με το Βόλο.


Ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός έχασε από τον Άρη στην έδρα του στο ντεμπούτο του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο του. Έτσι έμεινε για ένατο παιχνίδι χωρίς νίκη.


Πέρσι ο Παναιτωλικός δεν είχε νίκη στα 15 πρώτα παιχνίδια του. Έχει μια ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία και άλλες τρεις στα πέντε πρώτα.


Έχει τη χειρότερη επίθεση με τρία γκολ. Μάλιστα δεν πέτυχε ακόμα γκολ με τη μπάλα σε κίνηση. Δύο είναι με πέναλτι, από τον Μάζουρεκ και τον Αριγίμπι, και ένα με χτύπημα φάουλ από τον Αριγίμπι.


Έχει προηγηθεί στο σκορ μόνο στην πρεμιέρα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Είναι και το μοναδικό γκολ, που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο.Έχει  πετύχει μόνο ένα γκολ στα πέντε τελευταία.


Εκτός έδρας δεν έχει χάσει τα τρία από τα πέντε παιχνίδια του, με ισοπαλίες σε Ηράκλειο, Λαμία και Γιάννινα. Δεν έχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία, μετά το γκολ που πέτυχε στο Ηράκλειο στην πρεμιέρα.


Μεταξύ τους

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει τα πέντε τελευταία παιχνίδια του με τον Παναιτωλικό, κερδίζοντας τα τρία από αυτά. Ο Παναιτωλικός νίκησε για τελευταία φορά στις 23 Σεπτεμβρίου 2017 στο Αγρίνιο με 2-0 (19’ σουτ Μάζουρεκ, 65’ σουτ Κλέσιο). Ήταν η δεύτερη νίκη στην ιστορία του, με την προηγούμενη τον Ιανουάριο του 2014.


Στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια, μετά το 0-0 που είχε πάρει το Φεβρουάριο του 2018 ο Παναιτωλικός. Είναι η μια από τις δύο του στη Λεωφόρο, με την άλλη να έχει επιτευχθεί το 1976, στην πρώτη του επίσκεψη στον Παναθηναϊκό, με προπονητή τον Στέπαν Μπόμπεκ.


Η ιστορία

Νίκες Παναθηναϊκού: 12

Ισοπαλίες: 6

Νίκες Παναιτωλικού: 2


Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

Νίκες Παναθηναϊκού: 8

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Παναιτωλικού: 0


Πέρσι

16.02.2020: Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 3-1

(23’ σουτ Βαγιανίδης, 40’ σουτ Ζαχίντ, 49’ πέναλτι Μακέντα – 90’ κεφαλιά Ντάουντα)