Το speaker.gr επικοινώνησε με τον προπονητή του της Δάφνης Λιβανατών, Δημήτρη Βέλλο, ο οποίος μας μίλησε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία, την επιρροή της πάνω στους αθλητές και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και πως βλέπει την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης.


Επίσης μας δίνει μια εκτίμηση της πορεία της φετινής Α΄ Φθιώτιδας, αν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα και αναλύει τους στόχους της δικής του ομάδας, που φυσικά είναι πρωταγωνιστικοί, ενώ μας μιλάει για την ποιότητα του πρωταθλήματος.


Διαβάστε όσα ενδιαφέροντα είπε:


Πως αντιμετωπίζετε τόσο εσείς όσο και η ομάδα σας την όλη κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού.


"Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποτελεί μέρος της κοινωνίας και όπως είναι λογικό δε θα μπορούσε να ξεφύγει από τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας. Εμείς στεκόμαστε με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στα μέτρα προστασίας και προσπαθούμε με ατομικά προγράμματα εκγύμνασης,όσο αυτό το επιτρέπει η αθλητική παιδεία και νοοτροπία του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, να συντηρήσουμε μια κατάσταση."




Ποια εικόνα έχετε μετά τις 6 πρώτες αγωνιστικές στην Α΄ Φθιώτιδας:


"Θεωρώ ότι η διακοπή  ήρθε πάνω στο σημείο που οι ομάδες έβρισκαν το ρυθμό τους και θα βλέπαμε ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά  η πρώτη εικόνα έδειχνε ένα εντυπωσιακό και άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με τρία γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο γκρουπ θα έκανε πρωταθλητισμό, το δεύτερο θα έκανε"ζημιές", θα έβαζε δύσκολα σε κάθε αντίπαλο και θα πρόσφερε πολλές εκπλήξεις. Τέλος το τρίτο γκρουπ θα έδινε τον δικό του αγώνα  για την παραμονή στην κατηγορία."


Η αίσθηση που έχετε  για την επανέναρξη του Πρωταθλήματος μετά τη νέα καραντίνα, πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες:


"Η προσπάθεια και η θέληση που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές, μετά την εξάμηνη  διακοπή, στην περίοδο της προετοιμασίας, στα φιλικά και τις πρώτες αγωνιστικές ήταν ενθαρρυντική. Μία δεύτερη απραξία όμως, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη το σημείο επιστροφής στην αγωνιστική δράση, θα έχει σίγουρα αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα και την ψυχολογία του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Σίγουρα οι ποδοσφαιριστές που θα γυμναστούν συνειδητά κατά τη διάρκεια της καραντίνας θα διευκολύνουν τις ομάδες τους να βρουν πιο γρήγορα ρυθμό και να αποφύγουν μυικούς τραυματισμούς."




Ποιες οι προσωπικές και ποιες οι βλέψεις της ομάδας στο φετινό Πρωτάθλημα:


"Οι προσωπικές βλέψεις ταυτίζονται ακριβώς με τους στόχους της ομάδας. Σκοπός είναι να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο, να κερδίσουμε το χαμένο μας σεβασμό σε όλα τα γήπεδα της Φθιώτιδας και να ξανακάνουμε τον ντόπιο φίλαθλο να αγαπήσει την ομάδα του και να γίνει ο 12ος παίκτης της. Η νέα διοίκηση έδειξε από την αρχή έμπρακτα την αγάπη της στην ομάδα, αφού σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από ανησυχία, έντονο προβληματισμό και αμφιβολίες, δημιούργησε ένα ποιοτικό ρόστερ με μεγάλες προσδοκίες. Πιστεύω με την εικόνα  που δείξαμε μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος, έχουμε κάθε δικαίωμα να απαιτούμε μία θέση ανάμεσα στις ομάδες που δηλώνουν υποψήφιες πρωταθλήτριες."




Τέλος μια εκτίμηση του φετινού Πρωταθλήματος σε σχέση με το παρελθόν όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό και την ποιότητα του 


"Το φετινό πρωτάθλημα έδειχνε μέχρι τη διακοπή του να έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τόσο ποιοτικούς παίκτες,  μοιρασμένους σε  αρκετές ομάδες που είναι ικανές να πρωταγωνιστούν. Είδαμε ποδοσφαιριστές, που στη δύση της καριέρας τους με  επιπλέον το κίνητρο του πρωταθλητισμού, πραγματοποίησαν εντυπωσιακές εμφανίσεις, καθορίζοντας αποτελέσματα. 

Εύχομαι λοιπόν να τελειώσει γρήγορα αυτό το μαρτύριο, να επιστρέψουμε στις παλιές μας συνήθειες  και τον χώρο που τόσο αγαπήσαμε, απολαμβάνοντας εξίσου συναρπαστικούς αγώνες, όπως πριν τη διακοπή."