Η ΑΕΚ παρέμεινε συνεπής στην πρόσφατη παράδοση που έχει με τον Αστέρα Τρίπολης και τον νίκησε για έκτο παιχνίδι στη σειρά, ενώ είχε κερδίσει μόνο ένα από τα οκτώ αμέσως προηγούμενα μεταξύ τους.


Επίσης έκανε τρίτο "διπλό" στη σειρά στην Τρίπολη, ενώ δεν είχε νίκη στα πέντε αμέσως προηγούμενα!


Έτσι υποχρέωσε τον Αστέρα Τρίπολης στην πρώτη του εντός έδρας ήττα μέσα στο 2020.


Η ομάδα της Αρκαδίας είχε να χάσει στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" από τις 15 Δεκέμβρη 2019, ολόκληρο ημερολογιακό έτος σχεδόν.


Τότε τον είχε νικήσει ο Ολυμπιακός με 5-0. Από τότε ο Αστέρας Τρίπολης είχε επτά νίκες και έξι ισοπαλίες, ένα αήττητο 13 αγώνων δηλαδή.


Έμεινε βέβαια μακριά από το ρεκόρ του, καθώς έχει 18 παιχνίδια χωρίς ήττα στην έδρα του από το Μάιο του 2014 ως και το Μάιο του 2015, μένοντας μάλιστα τότε για μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδο (2014-15) αήττητος στην έδρα του.


Πέρα από το αήττητο, ο Αστέρας Τρίπολης έχασε δύο ακόμα σερί στη φετινή σεζόν.


Δεν είχε δεχτεί γκολ στα τρία παιχνίδια της έδρας του, ενώ δεν είχε δεχτεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο και στα οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος ως τώρα.


Και τα δύο αυτά σερί, τα σταμάτησε ο Μάρκο Λιβάγια, που μάλιστα έχει σκοράρει και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που έχει βρει τον Αστέρα απέναντί του.


Αλλά και ο Ανσαριφάρντ, που πέτυχε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, έχει βρει δίχτυα και στα τρία τελευταία παιχνίδια που αντιμετώπισε τον Αστέρα, με τρεις μάλιστα διαφορετικές ομάδες.