Οι ομάδες του ΟΦΗ και της ΑΕΚ βρίσκονται αντιμέτωπες, μετά από τις καθοριστικές ήττες τους. Καθοριστικές, αφού έγιναν αιτία να απομακρυνθούν ο ΟΦΗ 11 βαθμούς από την έκτη θέση και η ΑΕΚ 14 από την κορυφή. Και οι δύο θα επιχειρήσουν να τις ξεπεράσουν, αγωνιστικά και ψυχολογικά.


Ο ΟΦΗ

Γνώρισε την τρίτη διαδοχική ήττα του, αλλά ήταν από αυτές που κοστίζουν έξι βαθμούς, καθώς ήλθε εντός έδρας από τον Αστέρα Τρίπολης και η απόσταση, που θα μπορούσε να πάει στους πέντε βαθμούς, πήγε στους 11.


Μετά τις γιορτές, ο ΟΦΗ ήταν δύο βαθμούς από την έκτη θέση και ισόβαθμος με τον Αστέρα Τρίπολης. Μέσα σε τέσσερις αγωνιστικές ο ΟΦΗ πήρε ένα βαθμό, ο Αστέρας 12 και τώρα η ομάδα της Κρήτης, που πέρσι είχε μπει στην εξάδα, απέχει 11 από τον έκτο σήμερα Αστέρα.


Και οι πέντε νίκες του είναι με ομάδες της περιφέρειας. Με τις ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχει τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες. Δυσκολεύεται πολύ στο γκολ, αφού δεν έχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία για το πρωτάθλημα και πέντε τελευταία επίσημα, υπολογίζοντας και το Κύπελλο. Είχε σκοράρει στα 10 από τα 15 πρώτα της σεζόν.


Ο ΟΦΗ έχει χάσει τα δύο τελευταία στην έδρα του και τέσσερα από τα πέντε τελευταία, με εξαίρεση τη νίκη επί της Λαμίας. Δείχνει ότι δεν έχει την περσινή αποτελεσματικότητα της έδρας του. Πέρσι μάζεψε στην κανονική διάρκεια 26 βαθμούς στην έδρα του, τώρα έχει εννέα, και ακόμα και αν κάνει τρεις νίκες, δεν θα ξεπεράσει τους 18.


Η ΑΕΚ

Γνώρισε την ήττα στην έδρα της από τον Car.grΠΑΣ Γιάννινα, αφού ήταν σε βαθμολογική άνοδο μετά την προηγούμενη ήττα από τον Ολυμπιακό, και έπεσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.


Έχασε από τον Car.grΠΑΣ Γιάννινα, μετά από τέσσερις σερί νίκες και την ισοπαλία στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ


Είχε να χάσει από ομάδα της περιφέρειας από τις 30 Νοεμβρίου 2019, στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ τότε.


Πήρε ισοπαλία στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο παιχνίδι, αφού ήταν η μοναδική ομάδα δεν είχε από την αρχή του πρωταθλήματος που είχε μείνει χωρίς ισοπαλία εκτός έδρας.


Μεταξύ τους

Η ΑΕΚ νίκησε με ανατροπή το παιχνίδι του πρώτου γύρου, για να συμπληρώσει τέσσερα στη σειρά επί του ΟΦΗ, μετά την ήττα της στο Ηράκλειο στο πρώτο από τα τέσσερα παιχνίδια της περσινής σεζόν.

Δεν έχουν ισοπαλία στα εννέα τελευταία, από το Φεβρουάριο του 2012, όταν ήλθαν 1-1 στην Αθήνα. Μάλιστα έχουν να φέρουν 0-0 από τον Οκτώβριο του 1979, που ήταν το τέταρτο στα 13 πρώτα παιχνίδια της ιστορίας τους. Τα επόμενα 70 παιχνίδια τους έχουν όλα γκολ!


Και οι δύο τελευταίες ισοπαλίες τους στο Ηράκλειο, το 2006 και το 2008 είναι στο Παγκρήτιο. Για να βρει κανείς ισοπαλία στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», θα πρέπει να γυρίσει 20 χρόνια πίσω, στο συναρπαστικό 3-3 στις 18 Δεκεμβρίου 2000 (11’ σουτ Μάουρο, 14’ σουτ Ηπειρώτης, 32’ κεφαλιά Μουνιός – 20’ σουτ Κωστένογλου, 68’ πέναλτι Τσιάρτας, 84’ κεφαλιά Μαλαδένης).


Η ιστορία


Νίκες ΟΦΗ: 21

Ισοπαλίες: 15

Νίκες ΑΕΚ: 47

Με τον ΟΦΗ γηπεδούχο

Νίκες ΟΦΗ: 16

Ισοπαλίες: 11

Νίκες ΑΕΚ: 14


Στον πρώτο γύρο

01.11.2020: ΑΕΚ – ΟΦΗ 2-1

(34’ κεφαλιά Νεντελτσεάρου, 74’ σουτ Σάκχοφ – 6’ σουτ Στάρτζεον)

Πέρσι στην κανονική διάρκεια

30.11.2019: ΟΦΗ – ΑΕΚ 1-0

(52’ σουτ Σεμέδο. Στο 88’’ 2η κίτρινη Βράνιες της ΑΕΚ)

Πέρσι στα πλέι οφ

14.06.2020: ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-2

(42’ κεφαλιά Λιβάγια, 65’ σουτ Βέρντε)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ


ΟΦΗ - ΑΕΚ (pdf)