Τα 13 παιχνίδια που έχουν παίξει μεταξύ τους στην ιστορία της κατηγορίας φαίνονται λίγα σε  πρώτη εντύπωση, αλλά ο Απόλλων Σμύρνης και ο Ατρόμητος μόνο για επτά σεζόν έχουν συνυπάρξει.


Στη Ριζούπολη ο Απόλλων χρειάζεται ακόμα βαθμούς για να μην κινδυνέψει η παρουσία του και την επόμενη σεζόν, ενώ ο Ατρόμητος, με την παρουσία του στην εξάδα πλέον απίθανη, θα επιδιώξει ένα καλό πλασάρισμα στα πλέι άουτ.  


Ο Απόλλων Σμύρνης

Μετά τον σημαντικό βαθμό στην Τούμπα, ο Απόλλων Σμύρνης συνεχίζει την προσπάθειά του για μια συγκομιδή, που θα τον φέρει με λιγότερο άγχος στα πλέι άουτ, καθώς δεν είναι δυνατό να προλάβει πλέον την έκτη θέση, παρά μόνο αν κάνει έξι νίκες και ο Αστέρας Τρίπολης πέντε ήττες, με συνδυασμό βέβαια άλλων πολλών.


Για να νιώσει πιο άνετα όμως, η αθηναϊκή ομάδα πρέπει να πάρει κάτι καλύτερο στην έδρα της, όπου έχει να δώσει τέσσερα παιχνίδια από τα έξι.


Ο Απόλλων έχει μαζέψει 15 βαθμούς εκτός έδρας και τέσσερις εντός, τη χειρότερη συγκομιδή από κάθε άλλη ομάδα.


Έχουν περάσει πια τέσσερις και πλέον μήνες, από τότε που ο Απόλλων κέρδισε το πρώτο και μοναδικό ως τώρα παιχνίδι για το πρωτάθλημα στην έδρα του.


Εκείνο το 1-0 με την ΑΕΛ στο τέλος του αγώνα. Νίκησε και την ΑΕΚ στο Κύπελλο, αλλά δεν συνοδεύτηκε από πρόκριση.


Ο Απόλλων Σμύρνης δεν έχει νίκη στα οκτώ τελευταία στην έδρα του, όπου έχει χάσει τα επτά από αυτά.


Ο Ατρόμητος

Ο Φεβρουάριος δεν μπήκε καλά για τον Ατρόμητο, καθώς έχασε δύο παιχνίδια στην έδρα του με το ίδιο σκορ 3-2, με το πρώτο από τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα να τον αποκλείει από το Κύπελλο και το δεύτερο από τον Παναθηναϊκό να τον βγάζει εκτός μάχης για τα πλέι οφ.


Ατρόμητος απέχει πλέον 11 βαθμούς από την έκτη θέση και πρέπει να καλύψει αυτή τη διαφορά σε πέντε παιχνίδια, εξαιρετικά δύσκολο.


Έχει κερδίσει εννέα βαθμούς σε παιχνίδια που βρέθηκε πίσω στο σκορ, μόνο ο ΠΑΟΚ έχει ένα περισσότερο, 10.


Κατάφερε να πάρει ισοπαλία στο Αγρίνιο και να κερδίσει στα Γιάννενα, αφού είχε χάσει και τα τρία προηγούμενα εκτός έδρας. Μάλιστα στα Γιάννενα ήταν η πρώτη του νίκη στη σεζόν σε παιχνίδι που είχε ταξίδι.


Δεν έχει σκοράρει στα τελευταία οκτώ εκτός έδρας στο πρώτο ημίχρονο. Έχει πετύχει ένα μόλις γκολ στο πρώτο ημίχρονο, στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, και έξι στο δεύτερο ημίχρονο των εκτός έδρας αγώνων του.


Μεταξύ τους

Έχουν περάσει πάνω από 40 χρόνια, από τότε που ο Απόλλων νίκησε τον Ατρόμητο στην Α’ Εθνική και 15 χρόνια από τότε που τον νίκησε σε επίσημο αγώνα.


Στα χρόνια της Super League ο Ατρόμητος έχει τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες σε επτά παιχνίδια. Μάλιστα έχει κερδίσει άλλα δύο για το Κύπελλο.


Ο Απόλλων νίκησε για τελευταία φορά στην κατηγορία στις 7 Σεπτεμβρίου 1980, 2-1 (19’ Πετρινιώτης, 54’ Γεωργάρας – 23’ Κάπουας).


Ο Απόλλων δεν έχει νίκη στα τρία τελευταία στην έδρα του για  το πρωτάθλημα, τέσσερα με ένα ακόμα Κυπέλλου. Ο Ατρόμητος κέρδισε τα δύο από τα τρία τελευταία πρωταθλήματος και τρία από τα τέσσερα επίσημα.


Η ιστορία

Νίκες Απόλλωνα: 2

Ισοπαλίες: 7

Νίκες Ατρομήτου: 4

Γκολ: Απόλλων 11 – Ατρόμητος 15


Με γηπεδούχο τον Απόλλωνα

Νίκες Απόλλωνα: 2

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Ατρομήτου: 2

Γκολ: Απόλλων 7 – Ατρόμητος 7


Στον πρώτο γύρο

21.11.2020: Ατρόμητος – Απόλλων 2-2

(37’ πέναλτι Μανούσος, 72’ πέναλτι Μανούσος – 4’ κεφαλιά Φατιόν, 47’ σουτ Ιωαννίδης)

Το τελευταίο παιχνίδι

01.12.2018: Απόλλων – Ατρόμητος 1-1

(26’ σουτ Τριάδης – 39’ σουτ Κωτσόπουλος)