Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται το παιχνίδι του «Σπύρος Λούης», ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Αστέρα Τρίπολης.


Η αθηναϊκή ομάδα έχει χάσει τα δύο τελευταία στην έδρα της, αλλά δεν θέλει να χάσει άλλο έδαφος, ενώ ο Αστέρας με φόρα από τρεις νίκες εκτός έδρας, είναι ιδιαίτερα απειλητικός.


Η ΑΕΚ

Πέρασε νικηφόρα με 4-2 από τη Λάρισα, αν και στο τέλος κινδύνεψε να ισοφαριστεί. Έτσι βρέθηκε πάλι δεύτερη, με τους ίδιους βαθμούς με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Με το ίδιο σκορ 4-2 είχε νικήσει τέσσερις μέρες νωρίτερα την άλλη ομάδα της Θεσσαλίας, το Βόλο, αλλά για το Κύπελλο και εντός έδρας.


Έχει παίξει από 11 παιχνίδια εντός και 11 εκτός, αλλά μακριά από την έδρα της έχει 25 βαθμούς και σε αυτή μόλις 18!


Υποχώρησε βαθμολογικά, αφού έχει μόνο δύο νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ είχε κερδίσει τέσσερα αμέσως πριν.



Προέρχεται από δύο ήττες στην έδρα της, 2-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα και 2-0 από τον Άρη. Έχει πολλές αδυναμίες στην έδρα της αφού δεν έχει κερδίσει ούτε τα μισά παιχνίδια εκεί.


Δεν πέτυχε γκολ στα δύο τελευταία εντός έδρας για το πρωτάθλημα Super League Interwetten, αφού είχε σκοράρει και στα εννέα προηγούμενα.



Ο Αστέρας Τρίπολης

Η Λαμία, που δίνει μάχη παραμονής, διέκοψε το εντυπωσιακό σερί του Αστέρα Τρίπολης, που είχε έξι νίκες, κάνοντας ρεκόρ στην παρουσία του στην κατηγορία. Ωστόσο ο Αστέρας βρίσκεται μια ανάσα από τα πλέι οφ και μαθηματικά.


Είναι αήττητος στα επτά τελευταία παιχνίδια του, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στις 6 Ιανουαρίου, έχοντας έξι νίκες και μια ισοπαλία σε αυτά.


Η ήττα του από τον Ολυμπιακό είναι η μοναδική στα 12 τελευταία, ενώ έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στα επτά τελευταία, αυτό από τον Άρη.



Έχει να χάσει εκτός έδρας από τις 6 Δεκεμβρίου, όταν  τον νίκησε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Είναι αήττητος στα πέντε τελευταία, καθώς νίκησε στα τρία τελευταία με Απόλλωνα, ΟΦΗ και Βόλο, ενώ είχαν προηγηθεί ισοπαλίες στα Γιάννενα και από τον Παναθηναϊκό.


Κράτησε το «μηδέν» στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, αφού είχε δεχτεί γκολ και στα 11 προηγούμενα εκτός έδρας! Δεν έχει δεχτεί δηλαδή γκολ εκτός έδρας μέσα στο 2021.


Μεταξύ τους

Εδώ και τρία χρόνια η ΑΕΚ έχει καταφέρει να γυρίσει την άσχημη παράδοση που είχε αμέσως πριν με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.


Πριν και μετά την περιπέτεια του υποβιβασμού της, είχε αρνητικά αποτελέσματα με την ομάδα της Αρκαδίας.


Η ΑΕΚ έχει κερδίσει και τα έξι τελευταία παιχνίδια για το πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.


Στην έδρα της έχει κερδίσει και τα τέσσερα τελευταία, που γίνονται πέντε μαζί με ένα Κυπέλλου.


Η ιστορία

Νίκες ΑΕΚ: 13

Ισοπαλίες: 3

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 7


Με γηπεδούχο την ΑΕΚ

Νίκες ΑΕΚ: 8

Ισοπαλίες: 1

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 2


Στον πρώτο γύρο

29.11.2020: Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-2

(45’ κεφαλιά Μπαράλες – 13’ σουτ Λιβάγια, 58’ σουτ Ανσαριφάρντ)


Πέρσι

18.12.2019: ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-1

(6’ πέναλτι Μάνταλος, 46’ σουτ Λιβάγια – 77’ σουτ Λουίς Φερνάντεθ)