Με δέκα παιχνίδια να απομένουν ως το τέλος του πρωταθλήματος, μόνο σίγουροι βαθμολογικά δεν αισθάνονται ο Απόλλων Σμύρνης και ο ΟΦΗ. Εν μέσω της βαθμολογικής τους υποχώρησης, το μεταξύ τους παιχνίδι έρχεται να δώσει την ευκαιρία σε κάποιον από τους δύο να ανασάνει βαθιά. Ειδικά στον ΟΦΗ, που η απόστασή του από τον κίνδυνο έχει μικρύνει πολύ.


Ο Απόλλων Σμύρνης

Οι δύο ήττες από τη Λαμία εντός έδρας και το Βόλο στο Πανθεσσαλικό, απομάκρυναν γρήγορα τη χαρά από τα δύο εξαιρετικά αποτελέσματα που είχαν προηγηθεί, στην Τούμπα και με τον Ατρόμητο.


Είναι η μοναδική ομάδα, που 12 αγώνες της έχουν λήξει με νίκη του φιλοξενούμενου. Έχει οκτώ ήττες εντός και τέσσερις νίκες εκτός στο πρωτάθλημα Super League Interwetten. Ο Άρης ακολουθεί με 11.  Έχει υπερδιπλάσιους βαθμούς εκτός έδρας, 15, από όσους έχει εντός, μόλις επτά.


Αφού κατάφερε να κάνει νίκη μετά από τέσσερις μήνες στην έδρα του, αυτή επί του Ατρομήτου, επέστρεψε στα αρνητικά αποτελέσματα, χάνοντας από τη Λαμία, σε καθυστερούμενο παιχνίδι. Παραμένει με επτά βαθμούς στην έδρα του, τη χειρότερη συγκομιδή. Έχει οκτώ ήττες στην έδρα του, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα.


Ο ΟΦΗ


Έχοντας να πάρει βαθμό από τις 10 Ιανουαρίου, ο ΟΦΗ πλέον γίνεται εφικτός βαθμολογικός στόχος των ομάδων που τον ακολουθούν να δεν καταφέρει να ανακάμψει.


Ο ΟΦΗ έχει χάσει τα επτά τελευταία παιχνίδια του για το πρωτάθλημα, και δεν έχει νίκη στα οκτώ τελευταία, μετά από αυτή επί της Λαμίας. Έχει 14 ήττες στο πρωτάθλημα, καμία δεν έχει περισσότερες από τον ΟΦΗ.


Πλέον δυσκολεύεται να κάνει και εκτός έδρας αποτελέσματα, αφού έχασε και στα Γιάννενα. Έχει να παίξει στη Ριζούπολη και στο Χαριλάου μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας. Έχασε τα τρία τελευταία παιχνίδια του, από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΣ Γιάννινα, αφού είχε μια ήττα στα τέσσερα προηγούμενα.


Μεταξύ τους

Ο Απόλλων Σμύρνης είναι αήττητος στα τρία τελευταία μεταξύ τους, αφού νίκησε στον πρώτο γύρο στο Ηράκλειο, ενώ πρόπερσι είχαν δύο ισοπαλίες χωρίς γκολ.


Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία μεταξύ τους στο πρωτάθλημα, ανεξάρτητα κατηγορίας, είναι ισόπαλα. Το τελευταίο από αυτά το κέρδισε ο Απόλλων Σμύρνης. Ο ΟΦΗ δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία, ενώ ο Απόλλων σε ένα από τα πέντε τελευταία, αυτό του  πρώτου γύρου.


Ο ΟΦΗ δεν έχει χάσει στις τρεις τελευταίες επισκέψεις του στο «Γεώργιος Καμάρας» στη μεγάλη κατηγορία, με δύο νίκες και μια ισοπαλία. Υπολογίζοντας και ένα παιχνίδια για την Β’ κατηγορία δεν έχει χάσει τέσσερα.


Η ιστορία

Νίκες Απόλλωνα: 15

Ισοπαλίες: 14

Νίκες ΟΦΗ: 26


Με γηπεδούχο τον Απόλλωνα Σμύρνης

Νίκες Απόλλωνα: 12

Ισοπαλίες: 9

Νίκες ΟΦΗ: 6


Στον πρώτο γύρο

06.12.2020: ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης 0-2

(3’ σουτ Φατιόν, 70’ σουτ Ντάουντα)

Το τελευταίο παιχνίδι

10.03.2019: Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ 0-0