Ο Δημήτρης Πινακάς πέτυχε το 700ο εντός έδρας γκολ στην ιστορία της ΑΕΛ στην Α' Εθνική/Super League, και με αυτό η θεσσαλική ομάδα κέρδισε παιχνίδι της Super League στο Αλκαζάρ, από τότε που ο Πινακάς πήγαινε στην Δ' Δημοτικού!


Περισσότερα γκολ από όλους μαζί!


Η ΑΕΛ κατάφερε να πετύχει μια νίκη στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και σε βάρος της πλησιέστερης σε αυτή ομάδας, τον Παναιτωλικό, για να αυξήσει τις πιθανότητες παραμονής της.


Για να πάρει το πολύτιμο "τρίποντο" πέτυχε ένα γκολ σαν... παραμύθι, αφού ήλθε από το πόδι του Δημήτρη Πινακά, που έχει πετύχει πλέον περισσότερα γκολ από όσα όλοι οι άλλοι συμπαίκτες του μαζί.


Στα δεκαεννέα και μισό χρόνια του, ο Λαρισινός επιθετικός έφτασε τα επτά γκολ από τα 13 που έχει πετύχει η ΑΕΛ. Μάλιστα δεν υπάρχει συμπαίκτης του να έχει πετύχει περισσότερα από δύο.16 αγώνες χωρίς νίκη…


Για να κερδίσει και πάλι η ΑΕΛ στο πρωτάθλημα Super League Interwetten, έπρεπε να περάσουν 16 αγώνες και 116 ημέρες από τις 4 Νοεμβρίου 2020, όταν είχε πετύχει τη μοναδική άλλη στα Γιάννενα. Οι 16 αγώνες χωρίς νίκη είναι αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της ΑΕΛ στην κατηγορία.


Ωστόσο για να νικήσει στην έδρα της αγώνα πρωταθλήματος η ΑΕΛ, έπρεπε να περάσουν 251 ημέρες, καθώς η τελευταία ήταν στις 22 Ιουνίου 2020 στο ΑΕΛ FC Αρένα, στα πλέι άουτ, 3-1 σε βάρος του Βόλου. Οι 13 αγώνες χωρίς νίκη εντός έδρας είναι επίσης αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της στην κατηγορία.


Νίκη στο Αλκαζάρ μετά από δέκα και πλέον χρόνια!


Αυτό όμως που έγινε μετά από πάρα πολύ καιρό, ήταν μια νίκη στο Αλκαζάρ για τη Super League. Η ΑΕΛ έφυγε από το Αλκαζάρ το Νοέμβριο του 2010, για το νέο της γήπεδο όπου συνέχισε να παίζει στη Super League εκεί. Το 2014-15 στην επόμενη κατηγορία χρησιμοποίησε και πάλι το Αλκαζάρ, αλλά για το πρωτάθλημα της Super League επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι.


Η προηγούμενη νίκη της ΑΕΛ στο γήπεδο αυτό για τη Super League ήταν στις 30 Οκτωβρίου 2010, 3-0 την Ξάνθη (19' πέναλτι Κανόμπιο, 27' σουτ Ιγκλέσιας, 54' σουτ Κανόμπιο), όταν ο Δημήτρης Πινακάς ήταν 10 ετών και πήγαινε στην Δ' Δημοτικού!


Από τότε πέρασαν πάνω από δέκα χρόνια, για την ακρίβεια 3774 μέρες ή 124 μήνες, για να νικήσει και πάλι η ΑΕΛ στο Αλκαζάρ για τη Super League.


700 γκολ εντός έδρας...


Πέρα από νικητήριο, το γκολ του Πινακά ήταν το 700ο που πετυχαίνει η ΑΕΛ γηπεδούχος στη μεγάλη κατηγορία.


Η ιστορία των γκολ της ΑΕΛ ξεκινάει στις 30 Σεπτεμβρίου 1973, όταν ο Μανώλης Ρακιντζόγλου πετυχαίνει το νικητήριο στο 1-0 επί της Παναχαϊκής, στο πρώτο παιχνίδι της στο Αλκαζάρ για την Α' Εθνική.


Από τότε η ΑΕΛ χρειάστηκε να παίξει 495 αγώνες ως γηπεδούχος, για να φτάσει τα 700 γκολ, ενώ παράλληλα έχει δεχτεί 409 ως τώρα