Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει πολύ συχνότερα στο γήπεδό του τελευταία, αλλά και τον Άρη να παίζει τέτοια άμυνα εκτός έδρας, που έχει δεχτεί τα λιγότερα γκολ από κάθε άλλη ομάδα. Πέρα από το γόητρο ενός τέτοιου αγώνα, οι βαθμολογικές ισορροπίες πλέον για τη διαμόρφωση της κατάταξης είναι λεπτές και κάθε αποτέλεσμα τις επηρεάζει.


Ο ΠΑΟΚ

Χάνοντας στην Τρίπολη από τον Αστέρα, ο ΠΑΟΚ έπεσε μια θέση στη βαθμολογία και συνεχίζει την προσπάθειά του για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, ενώ περιμένει πλέον και τον αντίπαλό του στα ημιτελικά του Κυπέλλου.


Η τελευταία του ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης, σταμάτησε ένα αήττητο τεσσάρων αγώνων. Ήταν η δεύτερη στα 10 τελευταία.


Έχει πάρει 10 βαθμούς σε παιχνίδια που βρέθηκε πίσω στο σκορ, περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα μαζί με τον Ατρόμητο.


Τα δύο τελευταία επίσημα στην έδρα του ήταν με τη Λαμία, σε βάρος της οποίας πέτυχε εννέα γκολ. Αμέσως πριν έμεινε στο 2-2 με τον Απόλλωνα. Είναι αήττητος στα 12 φετινά ματς της έδρας του, 13 επεκτείνοντας και πέρσι. Έχει να χάσει από την 1η Ιουλίου, όταν τον νίκησε η ΑΕΚ. Επίσης έχει σκοράρει και στα 12 παιχνίδια του για τη Super League Interwetten.


Ο Άρης

Ο Άρης παίζει στην Τούμπα το 30ο παιχνίδι του στη σεζόν, ενώ του μένει και ο ΟΦΗ εντός έδρας για να ολοκληρώσει την κανονική περίοδο. Την Πέμπτη αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο.


Και στις 13 τελευταίες νίκες του δεν έχει δεχτεί γκολ! Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από την πρεμιέρα, όταν νίκησε 3-1 τη Λαμία, αφού είχε βρεθεί πίσω στο σκορ. Οι οκτώ από τις 13 τελευταίες νίκες του είναι με 1-0, δύο με 2-0 και τρεις με 3-0!


Ξεκίνησε αήττητος στα επτά πρώτα, αλλά έκανε πέντε ήττες στα 17 που ακολούθησαν.


Έγινε η πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα, που δεν έχασε από τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, αμέσως μετά από νίκη επί της ΑΕΚ στην Αθήνα. Ήταν η έβδομη εκτός έδρας και με αυτή ισοφάρισε το ρεκόρ διαδοχικών νικών του εκτός έδρας.


Μεταξύ τους

Για δεύτερη σεζόν στη σειρά, ο Άρης σταμάτησε το αήττητο του ΠΑΟΚ στη σεζόν. Τον νίκησε στις 13 Δεκεμβρίου 2020, όπως τον είχε νικήσει και στις 4 Ιανουαρίου 2020. Από το 2009-10 έχει να κερδίσει η κάθε ομάδα το παιχνίδι της έδρας της. Τότε μάλιστα το έκαναν δύο φορές στη σεζόν, και στην κανονική διάρκεια και στα πλέι οφ.


Ο Άρης έχει φύγει αήττητος από την Τούμπα και στις τρεις τελευταίες επισκέψεις του, που γίνονται τέσσερις με ένα παιχνίδι σε όμιλο κυπέλλου. Και στις τέσσερις περιπτώσεις έφυγε ισόπαλος, αφού έχει πάνω από 10 χρόνια να νικήσει στην Τούμπα. Ο Άρης νίκησε για τελευταία φορά στις 3 Οκτωβρίου 2010, ΠΑΟΚ – Άρης 0-1 (76’ σουτ Χαβίτο).


Η ιστορία

Νίκες ΠΑΟΚ: 45

Ισοπαλίες: 41

Νίκες Άρη: 30


Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ

Νίκες ΠΑΟΚ: 31

Ισοπαλίες: 17

Νίκες Άρη: 9


Στον πρώτο γύρο:

13.12.2020: Άρης – ΠΑΟΚ 1-0

(40’ πέναλτι Μπρούνο Γκάμα)


Πέρσι στην κανονική διάρκεια

22.09.2019: ΠΑΟΚ – Άρης 2-2

(6’ κεφαλιά Λέο Μάτος, 90’ σουτ Μίσιτς – 4’ σουτ Ιντέγε, 87’ σουτ Ματίγια. Στο 67’ 2η κίτρινη Λέο Μάτος. Στο 71’ 2η κίτρινη Λούκας Σάσα)


Πέρσι στα πλέι οφ

19.07.2020: ΠΑΟΚ – Άρης 0-0

(Στο 90’ κόκκινη Βιεϊρίνια)