Για πρώτη φορά στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League ο Ολυμπιακός σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου.


Κάτι που έχουν κάνει από μια φορά Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.


Όλες οι πρωτιές του Ολυμπιακού στη σεζόν.


Ρεκόρ νικών, άλλες πέντε για τίτλο

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε  την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με μια ακόμα νίκη, 3-1 μέσα στο Αλκαζάρ, φτάνοντας τις 21 νίκες σε 26 παιχνίδια.


Μπορεί στην ιστορία τα πρωταθλήματα 26 αγώνων να είναι λίγα, ωστόσο οι 21 νίκες είναι ρεκόρ, αφού ο Ολυμπιακός πέρσι είχε 20, ενώ το 2001-02 η ΑΕΚ είχε τις περισσότερες, 19.


Επίσης η συγκομιδή των 67 βαθμών είναι ρεκόρ, καθώς έχει ένα περισσότερο από όσους μάζεψε πέρσι.


Ο Ολυμπιακός χρειάζεται πέντε νίκες στα δέκα παιχνίδια των πλέι οφ για να πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, αυτό στην περίπτωση που ο Άρης κάνει 10 νίκες βέβαια. Όσο οι ομάδες πίσω του έχουν απώλειες, τόσο λιγότεροι βαθμοί θα απαιτούνται για να πάρει το πρωτάθλημα μαθηματικά.


Πρώτη φορά σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια

Ο Ολυμπιακός  έκανε και τέσσερις ισοπαλίες, όλες με 1-1, και μία ήττα, 2-1 από τον Παναθηναϊκό, κάτι που σημαίνει ότι σκόραρε και στα 26 παιχνίδια του πρωταθλήματος.


Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που καταφέρνει κάτι τέτοιο, να ολοκληρώσει δηλαδή τους δύο γύρους της κανονικής διάρκειας με γκολ σε όλα τα παιχνίδια.


Κάτι τέτοιο έχουν πετύχει επίσης ο Παναθηναϊκός την περίοδο 1963-64, που πήρε αήττητος το πρωτάθλημα, και ο ΠΑΟΚ το 2018-19 στο δικό του αήττητο πρωτάθλημα. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είχαν παίξει 30 αγώνες τότε.


Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να σκοράρει και στα 10 παιχνίδια των πλέι οφ, για να κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό το ρεκόρ του.


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει και στα 28 τελευταία παιχνίδια του για το πρωτάθλημα, επεκτείνοντας πέρσι. Το ρεκόρ του είναι 36 αγώνες με γκολ από το Νοέμβριο του 2000 ως και τον Ιανουάριο του 2002.


Η καλύτερη επίθεση…

Ο Ολυμπιακός πέτυχε στην κανονική διάρκεια 64 γκολ, ένα μέσο όρο 2,46 γκολ ανά αγώνα. Έχει πετύχει 15 γκολ περισσότερα από τον ΠΑΟΚ, που έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση. Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια φορά έξι γκολ, μια πέντε, σε τρεις περιπτώσεις από τέσσερα και σε άλλες επτά από τρία γκολ.


Στα 12 από τα 26 παιχνίδια του δηλαδή πέτυχε τουλάχιστον 2 γκολ.


Τα πολλά γκολ του έχουν μάλιστα δώσει την ευκαιρία να έχει τον πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα Super League Interwetten, τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί με 19 γκολ, ενώ στους εννέα κορυφαίους σκόρερ του πρωταθλήματος, οι τέσσερις παίκτες είναι του Ολυμπιακού.


Και καλύτερη άμυνα…

Μπορεί ο Ολυμπιακός να πέτυχε 11 γκολ περισσότερα από όσα είχε την περασμένη σεζόν στην κανονική περίοδο, όμως δεν είχε ανάλογη αμυντική επίδοση. Δέχτηκε 13 γκολ έναντι εννέα πέρσι.


Αλλά και αυτά τα 13 είναι η καλύτερη άμυνα  του πρωταθλήματος, τρία λιγότερα από τα 16, που έχει δεχτεί ο Άρης.


Ο Ολυμπιακός έχει επίσης την καλύτερη επίθεση εντός κα εκτός έδρας, την καλύτερα άμυνα εντός, αλλά ο Άρης του έχει πάρει μια πρωτιά.


Έχει δεχτεί εννέα γκολ εκτός έδρας, ενώ ο Ολυμπιακός δέκα.