Το γειτονικό ντέρμπι μας επιφύλαξε ήδη συγκινήσεις στη σεζόν, τόσο στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με το συναρπαστικό 3-4, όσο και στη μονομαχία της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα στο Κύπελλο. Οι γηπεδούχοι έχουν να υπερασπιστούν τη θέση τους στην τετράδα, ενώ ο Απόλλων ψάχνει όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς για να μπει με λιγότερο άγχος στα πλέι άουτ.


Η ΑΕΚ

Για δεύτερη φορά στη σεζόν η ΑΕΚ κάνει ένα σημαντικό σερί αγώνων χωρίς να μπορέσει να κρατήσει το «μηδέν». Έχει δεχτεί γκολ στα επτά τελευταία παιχνίδια της, από την αρχή του Φεβρουαρίου. Από το Νοέμβρη μέχρι τον Ιανουάριο της είχε συμβεί για 13 παιχνίδια, με πέντε από αυτά τότε να είναι ευρωπαϊκά.


Έχει μαζέψει 26 βαθμούς εκτός έδρας και 19 στην έδρα της!.


Μπορεί η έδρα της να την βοήθησε να πάρει δύο προκρίσεις στο Κύπελλο, όμως στο πρωτάθλημα δεν πηγαίνει καθόλου καλά και για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σεζόν κάνει τριάδα αγώνων χωρίς νίκη.


Αν και βρέθηκε να χάνει 2-0 από τον Αστέρα Τρίπολης, ισοφάρισε σε 2-2 και απέφυγε μια τρίτη διαδοχική ήττα εντός έδρας, μετά από αυτές από ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη.


Ο Απόλλων Σμύρνης

Νικώντας τον ΟΦΗ σε ένα καθοριστικό παιχνίδι, πήρε βαθμολογική ανάσα, αφού είχαν προηγηθεί οι ήττες από Λαμία και Βόλο. Ουσιαστικά η πρώτη του βαθμολογική αντεπίθεση είχε ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν είχε νικήσει πάλι τον ΟΦΗ, στο Ηράκλειο.


Έκανε έξι νίκες στα 15 τελευταία, αφού είχε μόνο μια στα εννέα πρώτα.

Και ο Απόλλων δείχνει καλύτερος εκτός έδρας, αφού έχει 15 βαθμούς εκεί και μόλις 10 στην έδρα του. Άλλωστε είναι η μοναδική ομάδα, που 12 αγώνες της έχουν λήξει με νίκη του φιλοξενούμενου. Έχει οκτώ ήττες εντός και τέσσερις νίκες εκτός στο πρωτάθλημα Super League Interwetten.


Πήρε ένα βαθμό στα τρία τελευταία εκτός έδρας, αφού είχε κερδίσει και τα τέσσερα προηγούμενα. Έχει δεχτεί 12 γκολ εκτός έδρας, μόνο τρεις ομάδες έχουν καλύτερη άμυνα από τον Απόλλωνα εκτός, κάτι που επιβεβαιώνει και την καλύτερη παρουσία του εκτός έδρας.


Μεταξύ τους

Βρέθηκαν αντίπαλοι στους «16» του κυπέλλου, με την ΑΕΚ να προκρίνεται, νικώντας 2-0 το πρώτο παιχνίδι και χάνοντας στις 4 Φεβρουαρίου 2-1 στη Ριζούπολη. Ήταν η πρώτη νίκη του Απόλλωνα επί της ΑΕΚ μετά από 21 χρόνια, αλλά και η πρώτη ήττα της ΑΕΚ στο γήπεδο της Ριζούπολης μετά από 32 χρόνια και 30 αγώνες της εκεί.


Είναι  το 80ο παιχνίδι τους στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League και 40ο με την ΑΕΚ γηπεδούχο.


Ο Απόλλων είχε νικήσει την ΑΕΚ στην έδρα της για τελευταία φορά στις 14 Μαΐου 1995, όταν έκανε την εντυπωσιακή πορεία, που τον έφερε τέταρτο, μπροστά από την ΑΕΚ στη βαθμολογία, και του έδωσε την έξοδο στην Ευρώπη. Ο Απόλλων είχε νικήσει 2-1 (79’ πέναλτι Τσιάρτας – 63’ σουτ Κόλα, 73’ πέναλτι Μπάρνιακ).


Η ιστορία

Νίκες ΑΕΚ: 55

Ισοπαλίες: 17

Νίκες Απόλλωνα: 7


Με γηπεδούχο την ΑΕΚ

Νίκες ΑΕΚ: 30

Ισοπαλίες: 7

Νίκες Απόλλωνα: 2


Στον πρώτο γύρο

13.12.2020: Απόλλων – ΑΕΚ 3-4

(8’ κεφαλιά Μαρκ Φερνάντεθ, 66’ κεφαλιά Τσαμπούρης, 89’ κεφαλιά Μπαξεβανίδης – 6’ σουτ Ανσαριφάρντ, 19’ κόρνερ Γκαρσία, 25’ σουτ Ανσαριφάρντ, 88’ σουτ Νέλσον Ολιβέιρα).

Ο τελευταίος αγώνας

23.03.2019: ΑΕΚ – Απόλλων 2-1

(4’ σουτ Μπογιέ, 47’ σουτ Μπογιέ – 24’ σουτ Ελ Χέλβε)