Στο ξεκίνημα τον πλέι οφ ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τον δεύτερο Άρη, που είναι και η μοναδική ομάδα που του έκοψε βαθμό στο Νέο Φάληρο στη σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινούν να μαζέψουν τους βαθμούς, που θα τους δώσει τον τίτλο, ενώ ο Άρης θέλει να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά και να υπερασπιστεί την δεύτερη θέση.


Ο Ολυμπιακός

Ολοκλήρωσε την ευρωπαϊκή του πορεία με νίκη (1-0) στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ, που όμως δεν συνοδεύτηκε με πρόκριση. Είχε προηγηθεί η νίκη στη Λάρισα, που έκλεισε την κανονική περίοδο για τον Ολυμπιακό στην κορυφή με 16 βαθμούς διαφορά από τον Άρη. Χρειάζεται 14 βαθμούς ακόμα στα πλέι οφ, για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.


Νίκησε στα τρία τελευταία παιχνίδια του, για να φτάσει τις 21 νίκες στο πρωτάθλημα, τη στιγμή που δεν έχει άλλη ομάδα πάνω από 15!


Για πρώτη φορά στην ιστορία του σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Κάτι τέτοιο έχουν κάνει μόνο ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, στις σεζόν που τερμάτισαν αήττητοι.


Ένα γκολ του πρώην παίκτη του Κώστα Μήτρογλου στο 83’ του αγώνα με τον Άρη, έγινε αιτία να έχει τη μοναδική απώλεια βαθμών στην έδρα του ο Ολυμπιακός. Τώρα έχει 13 νίκες και μια ισοπαλία στα 14 τελευταία εντός έδρας, έχοντας σκοράρει και στα 14.


Ο Άρης

Νικώντας τον ΟΦΗ τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, αφήνοντας πίσω ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Η δεύτερη θέση είναι η καλύτερη του Άρη τα τελευταία 41 χρόνια, αφού κάτι τέτοιο είχε να κάνει από το 1981.


Τερμάτισε χωρίς ήττα στα έξι τελευταία παιχνίδια, με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Ανάμεσα σε αυτά ήταν εκτός έδρας με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Έχει να χάσει από τις 30 Ιανουαρίου, 2-1 από τον Αστέρα στην Τρίπολη.


Πήρε ισοπαλία στην Τούμπα στο τελευταίο παιχνίδι του, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά στην ιστορία του να μην έχει χάσει σε μια σεζόν εκτός έδρας από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ!


Έχει την καλύτερη άμυνα εκτός έδρας με εννέα γκολ, ένα λιγότερο από τον Ολυμπιακό, που έχει δεχτεί 10. Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε οκτώ παιχνίδια, ανάμεσα σε αυτά και τα επτά που νίκησε.


Μεταξύ τους

Παίζουν για τέταρτη φορά σε 40 μέρες, καθώς ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Κύπελλο με 2-1 εντός και 1-1 εκτός, ενώ ενδιάμεσα ο Άρης έγινε η πρώτη και μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα Super League Interwetten, που έφυγε αήττητη από το Νέο Φάληρο.


Ο Άρης πήρε ισοπαλία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» πριν από ένα μήνα στο πρωτάθλημα, αφού ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει και τα 10 προηγούμενα μεταξύ τους για το πρωτάθλημα!


Ο Άρης νίκησε για τελευταία φορά στις 28 Απριλίου 2010, 2-0 (39’ κεφαλιά Τζόνσον, 90’ σουτ Τζόνσον. Ο Nικοπολίδης απέκρουσε πέναλτι του Κόκε).


Ο Άρης πήρε ισοπαλία 1-1 στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος στο Νέο Φάληρο, αφού ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει και τα επτά προηγούμενα στην έδρα του για τη Super League, που γίνονται εννέα αν μετρήσουμε και δύο για το Κύπελλο.


Η ιστορία

Νίκες Ολυμπιακού: 64

Ισοπαλίες: 32

Νίκες Άρη: 21

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό

Νίκες Ολυμπιακού: 42

Ισοπαλίες: 11

Νίκες Άρη: 5


Τα παιχνίδια τους στην κανονική περίοδο

28.11.2020: Άρης – Ολυμπιακός 1-2

(74’ σουτ Μπερτόλιο – 29’ σουτ Μπουχαλάκης, 47’ σουτ Μπουχαλάκης)

21.02.2021: Ολυμπιακός – Άρης 1-1

(40’ σουτ Φορτούνης – 83’ πέναλτι Μήτρογλου)


Διαβάστε περισσότερα εδώ:


- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ