Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Super League και A’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Κατερίνα Κοξένογλου, έστειλε το δικό της μήνυμα τη Δευτέρα (8/3).


Αναλυτικά το μήνυμα της κ. Κοξένογλου:

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρη όσο ποτέ και έρχεται να ενισχύσει την αξία του γυναικείου φύλου που ανεξαρτήτου χρώματος, ηλικίας και status μάχεται για την εξάλειψη των ανισοτήτων σε κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον.

Είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που ορθώνουν το δικό τους τείχος απέναντι σε «πρακτικές» φόβου, ανέχειας, κακοποίησης, καταναγκασμού!

Από τη θέση μου ως Αναπληρώτριας Προέδρου της Super League που για πρώτη φορά στην ιστορία επεφύλαξε σε μια γυναίκα αυτό το αξίωμα, νιώθω την τιμή αλλά και την ευθύνη για να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που διανύουμε τον τελευταίο καιρό.

Δίχως προκαταλήψεις, στερεότυπα και παρηκμασμένες «λογικές» η διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου κατέδειξε ότι το φύλο δεν έχει σχέση με τις ικανότητες και πως σε ένα κατεξοχήν «ανδροκρατούμενο» χώρο η γυναίκα μπορεί να πάρει τη θέση που της αξίζει.

Το ποδόσφαιρο δεν μαθαίνεται μόνο εντός των αγωνιστικών χώρων. Όσο εργάζεσαι περισσότερο, όσο παρακολουθείς τις εξελίξεις θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου που θα δεις τους κόπους σου να επιβραβεύονται.

Οφείλουμε όλοι Άνδρες και Γυναίκες με νέες ιδέες και καινοτομίες να κάνουμε το ποδόσφαιρο μας περισσότερο ελκυστικό ώστε μόλις περάσει ο «εφιάλτης» της Πανδημίας να δούμε τις ελληνικές οικογένειες πάλι στα γήπεδα!».