Έστω και με συγκάτοικο τον Ιωνικό, ο Εργοτέλης παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League 2 και θα επιδιώξει να μείνει εκεί. Υποδέχεται την τελευταία στην κατατάξη ΑΕ Καραϊσκάκης και μετά από δύο ήττες, θέλει να ανακάμψει, ακριβώς όπως είχε κάνει και όταν έχασε τα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν.


Ο Εργοτέλης δεν σκόραρε στα δύο τελευταία παιχνίδια του, αφού είχε πετύχει εννέα γκολ στα δύο προηγούμενα. Είναι εντυπωσιακό ότι αν και πρωτοπόρος, ο Εργοτέλης έχει τρεις ήττες στην έδρα του. Μόνο η ΑΕ Καραϊσκάκης έχει περισσότερες ήττες στην έδρα της!


Οι φιλοξενούμενοι πήραν μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες ένα βαθμό, βρίσκονται στην τελευταία θέση με οκτώ και βέβαια είναι μάλλον δεδομένη η συμμετοχή τους στα πλέι άουτ. Η ΑΕ Καραϊσκάκης είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη εκτός έδρας, ωστόσο έχει πάρει τρεις ισοπαλίες. Έχει πετύχει τρεις φορές από δύο γκολ, αλλά δεν κέρδισε κανένα από αυτά τα παιχνίδια.


Για την ΑΕ Καραϊσκάκης είναι το 100ο παιχνίδι στην ιστορία της στην κατηγορία και μετράει 34 νίκες, 25 ισοπαλίες και 40 ήττες στα 99 που έχει παίξει ως τώρα.


Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί επτά φορές αντιμέτωπες, όλες στην κατηγορία, από το 2018 και μετά. Έχουν από τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Στο Ηράκλειο ο Εργοτέλης έχει κερδίσει δύο φορές, με 4-1 και 4-2, ενώ ανάμεσα σε αυτά τα παιχνίδια η ΑΕ Καραϊσκάκης είχε πάρει μια ισοπαλία 1-1.


Στον πρώτο γύρο ο Εργοτέλης νίκησε 1-0 στην Άρτα (64′ κεφαλιά Πατρινός), αφού είχε χάσει στις τρεις προηγούμενες επισκέψεις του εκεί.