Ο Ιωνικός νίκησε τον Διαγόρα και εκμεταλλευόμενος τις απώλειες των άλλων πρωτοπόρων, βρέθηκε στην κορυφή μαζί με τον Εργοτέλη. Η ομάδα του Πειραιά με τη βοήθεια του Ματίας Κάστρο καταφέρνει και σκοράρει αργά ή γρήγορα στα παιχνίδια της, κυρίως αργά βέβαια.


Έχει σκοράρει στα 13 τελευταία παιχνίδια του, μετά την ήττα στην Ξάνθη στην δεύτερη αγωνιστική. Ο Ιωνικός έχει την καλύτερη επίθεση με 21 γκολ, αλλά έχει δεχτεί 14. Μόνο οι τρεις τελευταίες στη βαθμολογία έχουν δεχτεί περισσότερα.


Ο Ιωνικός πηγαίνει στην Ιεράπετρα σε μια χρονική στιγμή, που οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε σημαντική άνοδο. Στα τρία τελευταία παιχνίδια ο ΟΦ Ιεράπετρας κατάφερε να κάνει τις δύο πρώτες νίκες του, να μην έχει ήττα και να έχει συγκεντρώσει επτά βαθμούς, αφού στα πρώτα 12 παιχνίδια είχε μόλις τέσσερις!


Ο Ιωνικός έχει επισκεφτεί δύο φορές την Ιεράπετρα. Πέρσι για τη Φούτμπολ Λιγκ, όταν και οι ομάδες ήλθαν 0-0, και το Νοέμβριο του 2018 για την Γ’ Εθνική, όπου ήταν και πάλι ισόπαλοι, 1-1 αυτή τη φορά (54′ σουτ Χίζι – 15′ κεφαλιά Κουϊρουκίδης).


Στον πρώτο γύρο φέτος ο Ιωνικός επικράτησε με 2-1 (13′ σουτ Πλατέλλας, 56′ κεφαλιά Ομάρ – 42′ σουτ Μπαράτα)