Μπορεί να μην έχουν περάσει ούτε πενήντα μέρες από τότε που ο Εργοτέλης έχανε το δεύτερο παιχνίδι στη σειρά στην έδρα του, μετά τον Ιωνικό και από τον Λεβαδειακό, το σκηνικό όμως έχει αλλάξει πολύ. Μετά από εκείνο το 0-1 (80’ σουτ Πολέτο), πολλά άλλαξαν και για τις δύο ομάδες.Ο Εργοτέλης έκανε μόλις μία ήττα και εννέα νίκες στα 11 παιχνίδια που ακολούθησαν και σκαρφάλωσε στην κορυφή, έτσι ο Λεβαδειακός είναι τώρα τέσσερις βαθμούς πίσω του και με νέο προπονητή.


Για να αυξήσει τις ελπίδες του για την πρώτη θέση, ο Λεβαδειακός θα πρέπει να κάνει το δύο στα δύο με τον Εργοτέλη με όπλο την έδρα του. Εκεί όπου μπορεί να μην έχει ήττα, αλλά έχει κερδίσει τρία και έχει τέσσερα ισόπαλα παιχνίδια. Ωστόσο με τον Τζιουζέπε Σανίνιο στον πάγκο, ο Λεβαδειακός έχει δύο νίκες.


 Στην ιστορία των δύο ομάδων ο Λεβαδειακός έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία και πέντε από τα έξι τελευταία, στα οποία είναι και αήττητος. Ο Εργοτέλης έχει να νικήσει από τις 26 Αυγούστου 2013, 2-0 στο Ηράκλειο για τη Super League.

Ωστόσο στη δεύτερη σε τάξη κατηγορία ο Λεβαδειακός έχει πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.


Στη Λιβαδειά πέρσι οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τη νίκη με 1-0 (31’ Ιωαννίδης), ενώ ο Εργοτέλης είχε φύγει αήττητος από εκεί στο αμέσως προηγούμενο, όταν πήρε 1-1 για τη Super League στις 4 Ιανουαρίου 2015, με τον Γιάννη Ταουσιάνη και τότε στον πάγκο του.