Τρεις ομάδες στο Βόρειο όμιλο της Football League ζευγάρωσαν τις νίκες τους, ενώ είχαμε και την πρώτη ισοπαλία στον όμιλο, που ήλθε μάλιστα με εξέλιξη θρίλερ στο τέλος του αγώνα.


Η Βέροια εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι έπαιξε δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της στη σειρά και ζευγάρωσε τις νίκες της, με το “φτωχό” αυτή τη φορά 1-0. Ο Γιάννης Πασσάς έγινε ένας από τους τέσσερις παίκτες που σκόραραν και στις δύο αγωνιστικές. Ο Αγρινιώτης επιθετικός ήταν εύστοχος σε πέναλτι και έφτασε τα 30 γκολ στην καριέρα του σε όλα τα πρωταθλήματα.


Η Βέροια είναι η μοναδική ομάδα, που δεν έχει δεχτεί γκολ, ενώ ο αντίπαλός της, Απόλλων Καλαμαριάς, η μοναδική που δεν έχει σκοράρει στο Βόρειο όμιλο και η μια από τις δύο που έχουν μείνει χωρίς βαθμό.


Αφού νίκησε τον Πανσερραϊκό, η Καβάλα πέρασε και από την Ηγουμενίτσα με 1-0 επί του Θεσπρωτού. Οι “Αργοναύτες” ξεκίνησαν πρωτάθλημα με δύο νίκες για πρώτη φορά από το 2008-09, στην Β’ Εθνική τότε. Ο Νίκος Βαλαβανόπουλος, που γύρισε φέτος στην ομάδα για να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, πέτυχε δεύτερο νικητήριο γκολ. Ο 26χρονος επιθετικός έφτασε τα 27 γκολ σε 47 αγώνες πρωταθλήματος με την Καβάλα.


Ο Ολυμπιακός Βόλου με την εμπειρία του πέρασε νικηφόρα από την Κοζάνη, απέναντι στην άπειρη ΑΕΠ, που είχε για πρώτη φορά στον πάγκο της τον Ρόμαν Ναντβόρνικ. Ο Ιάσωνας Παπαδημητρίου πέτυχε άλλα δύο γκολ, για να δείξει ότι η επιστροφή στην πατρίδα του το Βόλο, από όπου είχε φύγει παιδάκι για την Ξάνθη, θα συνοδευτεί με επιτυχία. Η ΑΕΠ έχει ήδη δεχτεί έξι γκολ και δεν έχει βαθμό.


Ο Πανσερραϊκός επικράτησε 2-0 του Πιερικού με τον διεθνή Γιώργο Γεωργιάδη να πετυχαίνει και τα δύο γκολ και να δείχνει ότι μπορεί ακόμα να προσφέρει στην ομάδα, από όπου έφυγε το 2011 για να γίνει λίγους μήνες μετά ο ήρωας του “Γουάιτ Χαρτ Λέιν” για τον ΠΑΟΚ με τις δύο ασίστ του στο εκπληκτικό παιχνίδι με την Τότεναμ.


Η μοναδική ισοπαλία ως τώρα ήλθε στη Νέα Τρίγλια της Χαλκιδικής, όπου η γηπεδούχος ομάδα ισοφάρισε με πέναλτι του έμπειρου Εντουάρντο Μπρίτο στις καθυστερήσεις, αφού έχασε την ευκαιρία με άλλο πέναλτι να προηγηθεί. Ο Αλμωπός προηγήθηκε, αλλά δεν κράτησε τη νίκη, όταν υπέπεσε στο τέταρτο πέναλτι στα δύο πρώτα παιχνίδια του!


Στην 3η αγωνιστική ξεχωρίζει πλέον το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τη Βέροια.