Για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League για τον Νότιο Όμιλο ο Ιάλυσος που βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας, γνώρισε μια ήττα σοκ με 3-0 από τον Ασπρόπυργο ο οποίος ήταν μέχρι τότε τελευταίος.χωρίς βαθμούς και γκολ.


Παρά το γεγονός ότι ο Ιάλυσος ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση, οι ποδοσφαιριστές του Κριστόφ Βαζέχα κατάφεραν γρήγορα να ισορροπήσουν το παιχνίδι και μάλιστα είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο 43 με πέναλτι που κέρδισε ο Κυριαζής και εκτέλεσε ο Ζαχαρός. Ο Ανδρούτσος διάλεξε σωστή γωνία και στέρησε από τους γηπεδούχους την ευκαιρία να προηγηθούν πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου.


Στο δεύτερο μέρος ο Ασπρόπυργος μπήκε δυνατά από την αρχή και άνοιξε το σκορ στο 55΄ με τον Ζαχαράκη με δυνατό ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή για το 1-0. Ο Ιάλυσος προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς όμως ουσιαστικά να καταφέρει να γίνει απειλητικός. 

Στο 68΄ ο διαιτητής για δεύτερη φορά καταλόγισε την εσχάτη των ποινών εις βάρος του Ιάλυσου σε ανατροπή του Κυριαζή από τον Καρπαθάκη. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Γεωργακόπουλος 2-0 στο 68΄. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 72΄ ωραία σέντρα του Κυριαζή βρίσκει τον Ζαχαράκη ο οποίος και πάλι με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-0. 


Διαιτητής: Αλάμπεης (Αθηνών)

Βοηθοί: Χριστοδούλου (Ημαθίας), Αραβίδης (Αθηνών)

4ος: Κατοίκος (Αθηνών)


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ (Κριστόφ Βαζέχα): Γκέκας, Γεωργακόπουλος (80’ Κριστάν), Μουκίδης Β΄Τζανουλίνος , Ζαχαρός, Ζαχαράκης (72’ Κατίδης), Αμπεσολό (38’ λ.τ. Νάα), Θεοδώρου, Κυριαζής (80’ Καλομοίρης), Τραορέ, Τριποτσέρης.


Γ.Α.Σ. ΙΑΛΥΣΟΣ (Βαγγέλης Χαντές): Ανδρούτσος, Γκέζος, Μπουσάι, Καρπαθάκης, Τερζίου, Σκεντεράι, Παπουτσογαννόπουλος (75’ Γιώργου), Ρούσσος (70’ Ζουνίνιο), Χατζησάββας, Παπαδόπουλος, Μαστραντωνάκης (58’ Χριστόπουλος)