Είναι επίσημο. Το Rally Acropolis επιστρέφει στη Λαμία και όχι στο Λουτράκι τελικά. Ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τον υπουργό, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ, παρουσία του δημάρχου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργου Γκιώνη, αλλά και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.


Η Λαμία θα είναι το κέντρο του φετινού Ράλι Ακρόπολις που θα διεξαχθεί 9-12 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία των περιφερειαρχών Αττικής, Γιώργο Πατούλη, Στερεάς Ελλάδος,  Φάνη Σπανό και Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα αλλά και των δημάρχων Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, Λαμιέων Θύμιο Καραίσκο, Αθηνών Κώστα Μπακογιάννη και του Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. Δημήτρη Φραγκάκη.


Έτσι η Λαμία υπερίσχυσε του Λουτρακίου για να φιλοξενήσει τον μεγάλο μας εθνικό αγώνα που επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνι του WRC ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια της επιτροπής motorport Greece.


O Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης τόνισε μεταξύ των άλλων: «Στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει στην Ελλάδα. Καταλήξαμε μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι το Ράλι Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε 3 μοναδικά σημεία της Πατρίδας μας. Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει τον εθνικό μας αγώνα.. Επιδιώκουμε το Ράλι Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπή για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ράλι Ακρόπολις όλων των εποχών. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά τους».


Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ειδικές διαδρομές και το ακριβές πρόγραμμα του αγώνα, θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.


Όλα αυτά ενώ ως γνωστόν, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τη θέση στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και για το 2022!


Πηγή: klife.gr