Οι δύο από τις τρεις ομάδες που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο υποβιβασμού συγκρούονται σε ένα παιχνίδι όχι απλά έξι βαθμών, όχι τελικό, αλλά αγώνα χωρίς αύριο.


Ο νικητής θα κάνει άλμα παραμονής, ενώ μια πιθανή ισοπαλία θα δώσει παράταση στην αγωνία.


Η ΑΕΛ


Είναι αήττητη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, αυτά που έδωσε τα Playoff.


Στην κανονική περίοδο δεν μπόρεσε να κάνει ποτέ τρία παιχνίδια χωρίς ήττα! Παρά τα τέσσερα χωρίς ήττα παραμένει στην ουρά της βαθμολογίας, μαζί με τον Παναιτωλικό.


Η ΑΕΛ κέρδισε τα τέσσερα από τα οκτώ τελευταία της παιχνίδια, αφού δεν είχε νίκη στα 16 προηγούμενα.


Έχει χάσει δύο από οκτώ τελευταία, αφού είχε έξι ήττες στα οκτώ αμέσως προηγούμενα.


Χρειάστηκε να φτάσει το προτελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, για να κερδίσει παιχνίδι στην έδρα της, αυτό με τον Παναιτωλικό.


Ήταν και η πρώτη νίκη στο Αλκαζάρ για τη Super League από τον Οκτώβριο του 2010. Αυτή είναι η μοναδική νίκη της ΑΕΛ στα 16 τελευταία, όπου έχει επτά ήττες και οκτώ ισοπαλίες.



Ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ μπήκε προτελευταίος στα Playoutκαι κατάφερε να προσπεράσει τον Παναιτωλικό με τους έξι βαθμούς που μάζεψε, ανέβηκε μια θέση, αλλά ένα βαθμό πίσω του τώρα είναι και η σημερινή του αντίπαλος, η ΑΕΛ.


Έκανε μια νίκη και τρεις ισοπαλίες στα Playout, είναι αήττητος δηλαδή, αφού έκλεισε την κανονική περίοδο με 10 διαδοχικές ήττες.

Έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ στα Playout, αν και είχε δεχτεί 43 γκολ στην κανονική διάρκεια, τη χειρότερη επίδοση.


Κράτησε το «μηδέν» στα δύο από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, το 0-0 σε Βόλο και Ριζούπολη, αφού είχε δεχτεί και στα 10 προηγούμενα.


Εκτός έδρας ξεκίνησε με ισοπαλίες 0-0 στο Βόλο και τη Ριζούπολη τα Playouts, σταματώντας ένα σερί πέντε ηττών. Δεν έχει νίκη εκτός στα εννέα τελευταία, με τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες. Η τελευταία νίκη του είναι στο Αλκαζάρ στις 12 Δεκεμβρίου.



Μεταξύ τους

Ο ΟΦΗ χάρη σε ένα αυτογκόλ κατάφερε να περάσει νικηφόρα από τη Λάρισα στον πρώτο γύρο και να σταματήσει ένα σερί οκτώ αγώνων, που δεν μπορούσε να νικήσει τη θεσσαλική ομάδα.


Ωστόσο στις 6 Μαρτίου η ΑΕΛ απάντησε με «διπλό» στο Ηράκλειο, σε ένα συναρπαστικό 2-3. Το «διπλό» του ΟΦΗ στο Αλκαζάρ, είναι η μοναδική του νίκη στα 10 τελευταία, με την ΑΕΛ να έχει πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στα υπόλοιπα.


Ο ΟΦΗ νίκησε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Λάρισα, κάτι που δεν είχε κάνει στις τέσσερις προηγούμενες επισκέψεις του εκεί.


Η ιστορία

Νίκες ΑΕΛ: 20

Ισοπαλίες: 15

Νίκες ΟΦΗ: 16


Με γηπεδούχο την ΑΕΛ


Νίκες ΑΕΛ: 15

Ισοπαλίες: 6

Νίκες ΟΦΗ: 4


Στην κανονική περίοδο


12.12.2020:  ΑΕΛ – ΟΦΗ 0-1

(58’ αυτογκόλ Σπαρβ)

06.03.2021: ΟΦΗ – ΑΕΛ 2-3

(2’ σουτ Στάικος, 74’ πέναλτι Ντε Γκουζμάν – 29’ πέναλτι Ντουρμισάι, 63’ σουτ Ακούνια, 84’ σουτ Ντουρμισάι. Στο 78’ κόκκινη Σολίς του ΟΦΗ)