Τα περιθώρια για την ΑΕΚ στενεύουν και περαιτέρω απώλειες ειδικά στην έδρα της μπορεί να της κοστίσουν στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης με στόχο να μην πάθει την ίδια ζημιά που της έκανε στην κανονική διάρκεια με την ισοπαλία που της πήρε. Ο Αστέρας μπορεί να είναι πλέον επτά βαθμούς από τις προνομιούχες θέσεις, ωστόσο δείχνει αποφασισμένος να πάρει ότι μπορεί από τα παιχνίδια του.


Η ΑΕΚ

Με τις δύο ήττες στο ξεκίνημα των Playoffs η ΑΕΚ έπεσε από την τρίτη στην πέμπτη θέση, αλλά η νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη την κράτησε όρθια και είναι τώρα τρίτη και πάλι μαζί με τον ΠΑΟΚ.


Νίκησε τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, αφού είχε χάσει και τα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια της, τρία για το πρωτάθλημα και τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου στην έδρα της από τον ΠΑΟΚ. Οι τρεις ήττες στο πρωτάθλημα πριν νικήσει την Άρη, ήταν ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ της ΑΕΚ στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League.


Ξεκίνησε τα εντός έδρας παιχνίδια της με την ήττα 5-1 από τον Ολυμπιακό και ακολούθησε η ήττα στον ημιτελικό του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ με 1-0.


Έχει δεχτεί 20 γκολ στην έδρα της σε 14 παιχνίδια. Μόνο ο Απόλλων Σμύρνης και ο ΟΦΗ έχουν δεχτεί περισσότερα. Ποτέ στην ιστορία της σε ολόκληρο πρωτάθλημα δεν είχε δεχτεί πάνω από 17.


Ο Αστέρας Τρίπολης

Ξεκίνησε τα Playoffs με ένα συναρπαστικό 2-2 στην έδρα του με τον Παναθηναϊκό, αφού έχανε μέχρι το 84’ με 2-0! Ακολούθησε η ήττα στο Κλεάνθης Βικελίδης, όπου μέχρι το 69’ κρατούσε το 0-0. Και στο τελευταίο παιχνίδι έφερε 1-1 με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, ισοφαρίζοντας και πάλι.


Ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια, δύο στην κανονική διάρκεια και τρία στα Playoffs. Έχει χάσει δύο από τα τέσσερα τελευταία, αφού ήταν αήττητος στα 10 προηγούμενα. Η εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα σταμάτησε το σερί του.


Η ήττα του από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν η πρώτη εκτός έδρας μέσα στο 2021! Είχε κλείσει την κανονική περίοδο με ένα εντυπωσιακό σερί επτά αγώνων χωρίς ήττα εκτός έδρας, που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του.


Μεταξύ τους

Ο Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε γρήγορα 2-0 της ΑΕΚ στο «Σπύρος Λούης», αλλά η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 2-2. Η ΑΕΚ περίμενε ότι θα συνέχιζε το νικηφόρο σερί με τον Αστέρα, αφού είχε κερδίσει και τα έξι προηγούμενα για το πρωτάθλημα, αλλά τουλάχιστον κράτησε το αήττητο απέναντί του τα τελευταία τέσσερα χρόνια.


Ο Αστέρας έχει να κερδίσει παιχνίδι τους από την 1η Οκτωβρίου 2017, με 2-0 τότε (47’ σουτ Μουνάφο, 81’ σουτ Μανιάς).


Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε ισοπαλία 2-2 φέτος στην κανονική διάρκεια, αφού η ΑΕΚ είχε κερδίσει και τα τέσσερα προηγούμενα στην έδρα της, που γίνονται πέντε μαζί με ένα Κυπέλλου.


Η ιστορία

Νίκες ΑΕΚ: 13

Ισοπαλίες:4

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 7

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ

Νίκες ΑΕΚ: 8

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 2


Στην κανονική διάρκεια

29.11.2020: Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-2

(45’ κεφαλιά Μπαράλες – 13’ σουτ Λιβάγια, 58’ σουτ Ανσαριφάρντ)

20.02.2021: ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-2

(40’ σουτ Σιμάνσκι, 68’ σουτ Σιμάνσκι – 16’ σουτ Λουίς Φερνάντεθ, 18’ κεφαλιά Σουάρεθ)