Μπορεί ο ΟΦΗ να πήρε βαθιά ανάσα με τη νίκη επί του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο η προσπάθεια για την παραμονή στην κατηγορία συνεχίζεται για την ομάδα της Κρήτης.

Το παιχνίδι της Ριζούπολης βρίσκει τον Απόλλωνα να έχει απόσταση οκτώ βαθμών από τη 13η θέση και ακόμα να αναζητά βαθμούς.


Ο Απόλλων Σμύρνης

Ξεκίνησε τα Playouts με ήττα εντός έδρας από την ΑΕΛ στο ντεμπούτο του Μάκη Χάβου στον πάγκο του, για να ακολουθήσει η ισοπαλία στο Περιστέρι. Η απόσταση από τις θέσεις κινδύνου παρέμεινε στους οκτώ βαθμούς και ακόμα ο Απόλλων Σμύρνης δεν είναι ασφαλής μαθηματικά.

Έφερε ισοπαλία με τον Ατρόμητο, μετά από επτά παιχνίδια. Είχε τρεις νίκες και τέσσερις ήττες. Αμέσως προηγούμενη ήταν στην Τούμπα, το 2-2 στις 7 Φεβρουαρίου.

Κράτησε το «μηδέν» με τον Παναιτωλικό, αφού είχε δεχτεί γκολ και στα εννέα προηγούμενα. Τώρα έχει δεχτεί γκολ στα 11 από τα 12 τελευταία.

Ο Απόλλων Σμύρνης είναι η ομάδα με τις περισσότερες εντός έδρας ήττες, εννέα. Είχε τις περισσότερες στην κανονική διάρκεια, οκτώ, όσες και ο ΟΦΗ. Τώρα έχει δεχτεί γκολ στα 12 από τα 13 τελευταία για το πρωτάθλημα στην έδρα του.


Ο ΟΦΗ

Έπρεπε να έλθουν τα Playouts για να σταματήσει το σερί των δέκα ηττών, που έφερε τον ΟΦΗ στις θέσεις κινδύνου. Με ισοπαλία στο Βόλο και νίκη εντός έδρας επί του ΠΑΣ Γιάννινα με ανατροπή, ο ΟΦΗ ανέβηκε 12ος.

Νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού δεν είχε νίκη στα 12 προηγούμενα. Είχε δύο ισοπαλίες με τις 10 ήττες ανάμεσά τους!

Κράτησε το «μηδέν» στο Βόλο μετά από 10 παιχνίδια. Είναι το μοναδικό στα 12 τελευταία που το κατάφερε.

Εκτός έδρα πήρε 0-0 στο τελευταίο παιχνίδι στο Βόλο, σταματώντας ένα σερί πέντε ηττών. Είχε πετύχει εννέα γκολ στα επτά πρώτα εκτός, αλλά έβαλε ένα στα επτά τελευταία, αυτό στη Ριζούπολη. Από τότε που πέτυχε τα τέσσερα γκολ στο Βόλο, έβαλε άλλα τρία σε εννέα παιχνίδια!


Μεταξύ τους

Ο Απόλλων νίκησε δύο φορές τον ΟΦΗ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ τα δύο παιχνίδια της σεζόν 2018-19 είχαν δύο «λευκές» ισοπαλίες.

Ο Απόλλων είναι αήττητος στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους στην κατηγορία, με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Για όλα τα πρωταθλήματα είναι έξι αήττητος.

Ο Απόλλων νίκησε στην έδρα του τον Φεβρουάριο με 2-1, αφού δεν είχε νίκη γηπεδούχος στα τρία προηγούμενα για τη μεγάλη κατηγορία και τέσσερα για όλα τα πρωταθλήματα.

Η ιστορία

Νίκες Απόλλωνα: 16
Ισοπαλίες: 14
Νίκες ΟΦΗ: 26

Με γηπεδούχο τον Απόλλωνα Σμύρνης
Νίκες Απόλλωνα: 13
Ισοπαλίες: 9
Νίκες ΟΦΗ: 6

Στην κανονική διάρκεια
06.12.2020: ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης 0-2
(3’ σουτ Φατιόν, 70’ σουτ Ντάουντα)
27.02.20201: Απόλλων Σμύρνης  - ΟΦΗ 2-1
(17’ σουτ Ντάουντα, 84’ σουτ Ιωαννίδης – 27’ κεφαλιά Στάρτζεον)