Δείτε όσα ανέφερε ο δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος:


"Πόλεις με ποδήλατο…..Ανθρώπινες πόλεις για να ζεις


Η ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων και ιδίως των μαθητών σε  θέματα που σχετίζονται με την ορθή χρήση του και τη  διάδοση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας, αποτελεί πρωταρχικό στόχο μας.


Πάνω σε ένα ποδήλατο ανακαλύπτουμε την αξία του δημόσιου χώρου. Την αξία να ζούμε σε πόλεις με πράσινο, με πεζοδρόμους που μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες με άνεση και ασφάλεια, με διαδρομές που θα μπορούμε να κάνουμε ποδήλατο, με περισσότερους ελεύθερους  δημόσιους χώρους, που όλοι θα μπορούν να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά και να αθληθούν χωρίς περιορισμούς.


Οφείλουμε να δώσουμε χώρο στο ποδήλατο, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που έχει η πόλη μας και εμείς οι ίδιοι να περιφρουρήσουμε την χρήση του, να περιφρουρήσουμε τον χώρο του και να είμαστε εμείς αυτοί που θα αλλάξουμε πρώτα συνήθειες, για να καταφέρουμε να έχουμε μια συνολική αλλαγή στην εικόνα της πόλης.


Γι’ αυτό και σε όλες τις δράσεις και παρεμβάσεις που κάνουμε εντάσσουμε το ποδήλατο στη καθημερινότητα των πολιτών μας, ειδικά  στις περιοχές που το ανάγλυφο της πόλης το επιτρέπει, για να δώσουμε  τον χώρο που θέλουμε στον πεζό και στο ποδήλατο."