Γράφει ο Δημήτρης Αμούντζιας


     Ξεκίνησε η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά των ομάδων της “Super Leaque” κι όλα πήγαν αρκετά καλά μάλλον για όλες τις ομάδες. Ανάμεσα σε αυτές και η δική μας ομάδα η οποία για πρώτη φορά στην πορεία της στην κορυφαία των κατηγοριών θα ξεκινήσει εντελώς διαφορετικά, σκορπίζοντας χαρά κι ενθουσιασμό στους απανταχού φιλάθλους της. 

     Για πρώτη φορά, λοιπόν, ο μεγαλομέτοχος κ. Παπαϊωάννου θα κρατήσει τους πάντες και τα πάντα (πλην ελαχίστων περιπτώσεων) με στιβαρές ενέργειες κι αποσκοπώντας να μη «διαλύσει» την ομάδα η οποία κατά τη διάρκεια του δευτέρου γύρου της περυσινής περιόδου θα κάνει πορεία πρωταθλητισμού! Κάνοντας αρχή από τη διατήρηση του πολύ επιτυχημένου τεχνικού τιμ, όχι μόνο δε θα αντικαταστήσει τον κ. Μιχάλη Γρηγορίου, αλλά θα συνεργασθεί μαζί του για τα περαιτέρω! Κρατώντας, λοιπόν, το πολύ καλό σύνολο της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς, θα το ενισχύσει ώστε φέτος να παρουσιαστεί ακόμη πιο ποιοτικό, δίνοντας το δικαίωμα στους φιλάθλους να κάνουν τα δικά τους όνειρα. Για πρώτη φορά ο «κυανόλευκος» ποδοσφαιρικός μας σύλλογος θα κάνει έναρξη προετοιμασίας με όλο το έμψυχο υλικό από το οποίο αποτελείται το «ρόστερ». Για πρώτη φορά δε θα συμβούν λάθη πάνω σε διάφορα θέματα τα οποία αφορούν την ομάδα μας και τα οποία λίγο έλειψε στο πρόσφατο παρελθόν να αποβούν μοιραία. Για πρώτη φορά η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών θα ξεκινήσει με τέλεια ψυχολογία, αφού τα λάθη των περασμένων χρόνων (αν έγιναν κι όσα έγιναν) θα τους είναι μια εντελώς άγνωστη έννοια. 

     Εκεί βέβαια που θα ξεπεράσει κάθε φίλαθλη σκέψη θα είναι η ποιότητα των μεταγραφικών κινήσεων. Οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα αποκτηθούν θα είναι όχι μόνο αξιόλογοι αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Τα καινούργια παιδιά τα οποία θα έρθουν στο σύλλογο, κατά τη διάρκεια του περυσινού πρωταθλήματος διακρίθηκαν ιδιαίτερα με τις ομάδες τους και δικαιωματικά ακούμπησαν την μετακίνησή τους σε έναν από τους περισσότερο σωστά λειτουργούντες συλλόγους της χώρας μας. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, το να μεταγραφεί κάποιος αθλητής του ποδοσφαίρου στον Π.Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ» 1964 είναι σίγουρος ότι δε θα αδικηθεί ούτε αγωνιστικά ούτε οικονομικά ούτε ως ανθρώπινη ύπαρξη. Και το παρελθόν έχει δείξει διαχρονικά ότι οι φίλαθλοι της πόλης μας όχι μόνο εκτιμούν τους αγωνιζόμενους με τα «κυανόλευκα», όχι μόνο αναγνωρίζουν τις υπηρεσίες έχουν προσφέρει, αλλά τους τιμούν έστω κι αν αγωνίζονται μετά σε αντίπαλες ομάδες με τη δική μας. Κι αυτό που προσωπικά τα έβλεπα σαν μακρινό όνειρο είναι το γεγονός ότι στην ομάδα μας υπάρχει ένα «ρόστερ» ποιοτικότατο με έμπειρους ποδοσφαιριστές αλλά κι αρκετούς ταλαντούχους προερχόμενοι από την ομάδα των «Κάπα»! Κι αυτό σίγουρα είναι υπέρ του κ. Γρηγορίου αφού όχι μόνο αναγνωρίζει αξίες και ντόπιων ποδοσφαιριστών αλλά το δικαίωμα στους νεαρούς άσσους μας να κάνουν όνειρα για το μέλλον και να πιστεύουν στην «ελπίδα»! 

΄Ετσι, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου μας θα υπάρχουν ισάξια «back up» και δε θα μας απασχολεί πλέον το ποιος είναι τραυματίας, ποιος είναι τιμωρημένος ή ποιος έχει ντεφορμαρισθεί (λέμε τώρα γιατί όλα στο «ποδόσφαιρο» συμπεριλαμβάνονται).

   Με το χαμόγελο πλέον στην ποδοσφαιρική του σκέψη ο Λαμιώτης φίλαθλος  νιώθει πλέον κάτι το διαφορετικό, αφού η ομάδα μας φέτος μπορεί να μας εκπλήξει θετικά! Είθε, λοιπόν και «Καλή-υγιέστατη και γεμάτη χαρές ποδοσφαιρική χρονιά» σε όλο το οικοδόμημα του ΠΑΣ «ΛΑΜΙΑ» 1964 !