Οι ομάδες της Super League παρέλαβαν και ήδη χρησιμοποιούν τον ειδικό εξοπλισμό κινηματογράφησης των προπονήσεων και των αγώνων των Τμημάτων Υποδομής (Κ19, Κ17, Κ15), αλλά και των επαγγελματικών ομάδων για προπονητικούς σκοπούς, με τη χρήση της πλατφόρμας VEO, σε συνέχεια σχετικής ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής.


Η χρηματοδότηση του δικαιώματος χρήσης της πλατφόρμας VEO υλοποιείται κεντρικά από τη Super League, προς όφελος όλων των ομάδων, σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης απόδοσης ποσοστού από το στοίχημα.


Ο πρόεδρος της Super League Λεωνίδας Μπουτσικάρης δήλωσε:


“Αξιοποιώντας την απόδοση ποσοστού από το στοίχημα προς τη Super League, προχωρήσαμε σε μια σοβαρή επένδυση, αποκτώντας την κορυφαία  πλατφόρμας VEO, καθώς η κινηματογράφηση για τεχνικούς/προπονητικούς σκοπούς ή technical filming, όπως αποκαλείται διεθνώς, αποτελεί εδώ και χρόνια μια απαραίτητη διαδικασία, καθώς επιτρέπει στις ομάδες να αξιολογούν τα δεδομένα που προκύπτουν τόσο από τις προπονήσεις, όσο και από τους αγώνες.


Η ανάλυση των ομάδων, των ατομικών χαρακτηριστικών των ποδοσφαιριστών, αλλά και η εξέλιξή τους, περνάει μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία που προσφέρει η τεχνολογία της  πλατφόρμας VEO


Είμαστε ικανοποιημένοι που δίνεται ένα πολύτιμο εργαλείο στις ομάδες της Super League, ώστε να προχωρήσουν την εκπαιδευτική και προπονητική διαδικασία, αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνολογική καινοτομία της  πλατφόρμας VEO”.


Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επιστημονική αξιολόγηση των αγωνιστικών δεδομένων που θα προκύπτουν από τις προπονήσεις και τους αγώνες των Τμημάτων Υποδομής της Super League (K19, K17, K15).


Οι προπονητές θα έχουν τη δυνατότητα πλέον να διδάσκουν τους εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές με στοιχεία που θα προκύπτουν μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία που παρέχει η  πλατφόρμας VEO.


Η κάμερα, η οποία δεν χρειάζεται χειρισμό, καθώς λειτουργεί αυτόματα, καταγράφει σε υψηλή ανάλυση κάθε ενέργεια στον αγώνα ή την προπόνηση, χρησιμοποιώντας φακούς υψηλής ευκρίνειας (4Κ).