Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ είναι επίσημα μία από τις υποψήφιες έδρες για τη διοργάνωση του τελικού του Conference League του 2023. H ΠΑΕ κατέθεσε στην ΕΠΟ τον φάκελο της υποψηφιότητας, που είναι πλήρης με τις λεπτομέρειες του γηπέδου για όλους τους τομείς που αφορούν τη διεξαγωγή ενός τελικού ευρωπαϊκής διοργάνωσης.


Στον φάκελο παρουσιάζονται όλοι οι χώροι του γηπέδου, οι αίθουσες εκδηλώσεων, τα τηλεοπτικά στούντιο, οι θέσεις των media, με αναλυτικούς χάρτες και για την παρουσίαση του γηπέδου και για τα πάρκινγκ και για την πρόσβαση στην εγκατάσταση, αλλά και για τους οποίους μπορούν να στηθούν τα fan zones για τους οπαδούς των δυο φιναλίστ. Στην πολυσέλιδη αναφορά επισημαίνεται και η διαφορετικότητα του γηπέδου λόγω της λειτουργίας των δύο μουσείων, ενώ μνημονεύεται και το ξεχωριστό γλυπτό του αετού στην πρόσοψη του κτιρίου.


Για όλα αυτά υπάρχει πλήρης αποτύπωση σε αναλυτικούς χάρτες, όπως είχε ζητήσει η UEFA από την ΕΠΟ. Είναι η πρώτη επί της ουσίας αναλυτική χαρτογράφηση του νέου γηπέδου και των απαραίτητων εγκαταστάσεων που το συνοδεύουν και το μετατρέπουν σε ένα πλήρως λειτουργικό γήπεδο που καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις, με βάση τα ερωτηματολόγια της UEFA για τη διοργάνωση ενός ευρωπαϊκού τελικού.


Η ΕΠΟ θα καταθέσει την αναλυτική παρουσίαση της ΠΑΕ ΑΕΚ μέσα στην επόμενη εβδομάδα στην UEFA για να συμπληρωθεί ο φάκελος της υποψηφιότητας. Η επιλογή της έδρας του τελικού του 2023 θα αποφασιστεί σε συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας το Μάιο. Ανεξάρτητα από την υποψηφιότητα, η ΑΕΚ έχει ήδη έρθει σε επαφή με το αρμόδιο τμήμα της UEFA για τα γήπεδα, προκειμένου να ξεκινήσει η ξεχωριστή διαδικασία ελέγχου και επιθεώρησης του γηπέδου, στο πλαίσιο της διαδικασίας αδειοδότησης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ