Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επισκέφθηκαν μέσα στην εβδομάδα το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Αλκαζάρ για να δούνε τις εργασίες στο βοηθητικό, όπου τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Γιάννης Κουρδής, ο γραμματέας Αντώνης Ζήλος, το μέλος και περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Βάσω Ζιάκα, το μέλος Ηλίας Καλέτσιος, ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Δριστέλλας, ο διευθυντής του ΕΑΚ Λάρισας Δημήτρης Μακρίδης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές, ο επιστήθιος φίλος του πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος, ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου Χριστόφορος Κατσαρός, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου ν. Λάρισας Στέλιος Νίτσας, ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Συλλόγου Πυργετού «Ωρίων» Βασίλης Σούκος και ο ανάδοχος του έργου Χρήστος Καρκαντός.


Επίσης το «παρών» έδωσε ο ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Γιώργος Τσοπούρογλου.


Αυγενάκης και Αγοραστός δήλωσαν ότι έκαναν πράξη τις εξαγγελίες που έκαναν πέρυσι για έργα στο Αλκαζάρ όταν έγιναν τα Θυρανοίξια του Αγίου Νέστορα και ήδη άρχισαν οι εργασίες ανακαίνισης του βοηθητικού του Αλκαζάρ.


Το έργο, προϋπολογισμού 520.000 ευρώ, αφορά έκταση 7.000 τ.μ., που θα λειτουργεί ως χώρος προπόνησης για τις ανάγκες των αθλητών του στίβου και την προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.


Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να γίνουν:


-Χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση και κατασκευή της υποβάσης του νέου γηπέδου.

-Κατασκευή ασφαλτικής στρώσης βάσης συμπυκνωμένου πάχους 0,040 μ. για τη βάση του στίβου και των βοηθητικών διαδρόμων – προσβάσεων.

-Τοποθέτηση συνθετικού ελαστικού τάπητα στίβου (ταρτάν) πάχους 13 – 15 mm, τεσσάρων διαδρομών, μπλε χρώματος και διαγράμμιση.

-Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα 20 mm για τις ανάγκες προθέρμανσης.

-Επίστρωση χαλαζιακού – ακρυλικού δαπέδου για τη δημιουργία βοηθητικών διαδρόμων – προσβάσεων.

-Δημιουργία δύο σκαμμάτων με πλήρωση από χαλαζιακή άμμο για το αγώνισμα του άλματος εις μήκος.

-Δημιουργία σκάμματος για το αγώνισμα της σφαιροβολίας με πλήρωση από χαλαζιακή άμμο.

-Κατασκευή περιμετρικού κιγκλιδώματος ύψους ενός μέτρου (κουπαστής) για την οριοθέτηση του χώρου προπόνησης από τις λοιπές εγκαταστάσεις.

-Εγκατάσταση νέου συστήματος φωτισμού με προβολείς LED υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

-Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού εξοπλισμού με πιστοποίηση της IAAF και συγκεκριμένα: ένα πλήρες σετ άλματος εις ύψος, ένα πλήρες σετ άλματος επί κοντώ, δύο βαλβίδες άλματος εις μήκος και δύο άλματος εις τριπλούν, δύο βαλβίδες άλματος επί κοντώ, μία βαλβίδα σφαιροβολίας και είκοσι εμπόδια αγωνισμάτων δρόμων.

Θα ακολουθήσει η αλλαγή του ταρτάν και ο εξοπλισμός στο Κεντρικό Στάδιο προϋπολογισμού 898.132 ευρώ.


Πηγή: Ελευθερία