Η Λαμία θα φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ της κατηγορίας ανδρών-γυναικών και ανδρών-γυναικών Κ23 το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Μαΐου στο νέο Αθλητικό Κέντρο της Καμαρίτσας.


Ο ΣΕΓΑΣ ανέθεσε στην πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας, στην ιστορική και φιλόξενη Λαμία τη διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος μετά από αίτημα του Δήμου Λαμιέων. 


Έτσι ο Δήμος δείχνει έμπρακτα τη συμβολή και τη στήριξή του στις μεγάλες διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στη πόλη, με την τεχνογνωσία και κατάρτιση του Τμήματος Αθλητισμού, των Σωματείων και αθλητών Στίβου, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα στην ανάπτυξη του Αθλητισμού τοποθετώντας τη Φθιωτική πρωτεύουσα στον χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και ειδικότερα στον χώρο του στίβου.


Ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και με την καθολική στήριξη των Αθλητικών Σωματείων Στίβου της πόλης, υποδέχεται για πρώτη φορά μια μεγάλη διοργάνωση Στίβου σε μια περιοχή που έχει αναδείξει πρωταθλητές στον στίβο με εξέχουσα προσωπικότητα την Ολυμπιονίκη Νίκη Μπακογιάννη.