Με τον ίδιο σκόρερ, τον Τάσο Μπακασέτα, η Εθνική ομάδα πέτυχε και δεύτερη νίκη εκτός έδρας στο ξεκίνημα του UEFA Nations League.

Η νίκη στο Κόσοβο ήρθε με πανομοιότυπο τρόπο με τη Βόρειa Ιρλανδία, με τον ίδιο σκόρερ, σχεδόν στο ίδιο χρονικό σημείο και με τη διαφορά ότι στο Μπέλφαστ η μπάλα ήλθε από δεξιά και ο Μπακασέτας σούταρε με το δεξί στη δεξιά γωνία, ενώ στην Πρίστινα η μπάλα ήλθε από αριστερά και σούταρε με το αριστερό στην αριστερή γωνία!


Πρώτη φορά δύο νίκες εκτός σε τέσσερις μέρες!


Οι δύο νίκες έφεραν από νωρίς την Εθνική μπροστά στη βαθμολογία. Είχε να κερδίσει τα δύο πρώτα της παιχνίδια σε διοργάνωση από το 2016, όταν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, είχε επικρατήσει του Γιβραλτάρ 4-1 εκτός και την Κύπρο 2-0 εντός.


Μάλιστα τότε είχε κερδίσει και τρίτο στη σειρά στην Εσθονία, έφτασε στα Play-offs, αλλά έμεινε εκτός από την Κροατία.

Ξεκίνημα με δύο νίκες εκτός έδρας, όμως, σε διοργάνωση, η Ελλάδα έχει να κάνει από το 2008.  Τότε ήταν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, όταν η Γαλανόλευκη νίκησε στις 6 Σεπτεμβρίου 3-0 στο Λουξεμβούργο και στις 10 Σεπτεμβρίου 2-0 στη Λετονία.


Δύο παιχνίδια σε πέντε μέρες, ενώ τώρα οι δύο νίκες έγιναν σε τέσσερις μέρες, 2 και 5 Ιουνίου. Είναι η πρώτη φορά μάλιστα που η Εθνική κερδίζει σε τέσσερις μέρες δύο αγώνες εκτός έδρας. Έχει ξανασυμβεί μόνο σε φιλικά και με τον ίδιο αντίπαλο, όπως με Καναδά και Αυστραλία.


Η συμμετοχή Μπακασέτα…


Στο μεταξύ ο Τάσος Μπακασέτας βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και έφτασε τα επτά γκολ με την Εθνική, αλλά τέσσερα από αυτά τα έχει πετύχει στα επτά τελευταία παιχνίδια του. Στις προηγούμενες 40 συμμετοχές του είχε τρία γκολ. Μάλιστα ο σκόρερ της Εθνικής μας έχει εμπλακεί σε έξι από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια της ομάδας μας, με αυτόν να είναι στον αγωνιστικό χώρο, έχει σημειώσει τέσσερα γκολ και έχει και δύο ασίστ.


Ο Μπακασέτας έχει πετύχει τα τέσσερα από τα 12 συνολικά της Εθνικής μας στην ιστορία του UEFA NATIONS LEAGUE. Και αν τα 12 γκολ φαντάζουν λίγα για 14 αγώνες, ο αριθμός όσων έχουμε δεχτεί εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο. Η Ελλάδα έχει δεχτεί έξι μόλις γκολ στα 14 αυτά παιχνίδια, κρατώντας το "μηδέν" στα 10 από τα 14! Μάλιστα μετά το γκολ που είχαμε δεχτεί στην επίσκεψη στο Κόσοβο το Σεπτέμβριο του 2020, δεν έχει δεχτεί γκολ η Εθνική σε έξι παιχνίδια του θεσμού!


Ανίκητος στο Nations League ο Βλαχοδήμος!


Εντυπωσιακό είναι και το κατόρθωμα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Ο 28χρονος τερματοφύλακάς μας έχει παίξει σε επτά αγώνες του UEFA NATIONS LEAGUE και ακόμα δεν έχει δεχτεί γκολ! Μάλιστα το ντεμπούτο του ήταν σε αγώνα της διοργάνωσης, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι του απέκρουσε πέναλτι. Και τα έξι γκολ που έχει δεχτεί η Εθνική ήταν σε αγώνες που έπαιζε ο Βασίλης Μπάρκας. Και αυτός βέβαια έχει κρατήσει σε τρία από τα επτά παιχνίδια του το "μηδέν".


Οι αγώνες του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στο UNL

15.11.18 Ελλάδα - Φινλανδία 1-0 (ντεμπούτο με την Εθνική)

11.10.20 Ελλάδα - Μολδαβία 2-0 (απέκρουσε πέναλτι)

14.10.20 Ελλάδα - Κόσοβο 0-0

15.11.20 Μολδαβία - Ελλάδα 0-2

18.11.20 Ελλάδα - Σλοβενία 0-0

05.06.22 Κόσοβο - Ελλάδα 0-1

02.06.22 Βόρειος Ιρλανδία - Ελλάδα 0-1