Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 και ώρες 11:00-14:00 θα διεξαχθεί το ποδοσφαιρικό φεστιβάλ που διοργανώνει η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ σε συνεργασία με την ΕΠΣ Θεσσαλίας στην παραλία του Βόλου.


Με βασική επιδίωξη τη διάδοση των αξιών του Ευ Αγωνίζεσθαι, μέσα από την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία των παιδιών που θα συμμετάσχουν στην ξεχωριστή αυτή δράση, η Ομοσπονδία σκοπεύει να προσφέρει στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας ένα αξέχαστο ποδοσφαιρικό φεστιβάλ!


Η εκδήλωση προσελκύει κορίτσια και αγόρια κάτω των δέκα ετών από τοπικές ακαδημίες, μαθήτριες και μαθητές δημοτικών σχολείων και, κυρίως, παιδιά που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.


Το ποδοσφαιρικό φεστιβάλ του Βόλου, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ελεύθερο παιχνίδι σε γήπεδο μικρών διαστάσεων, εντάσσεται στο πρόγραμμα Hello Football Friend - συνώνυμο του Hellenic Football Federation – το οποίο ως στόχο έχει την εκπαίδευση της νέας γενιάς αθλητών και φιλάθλων.


Το μακρόπνοο στρατηγικό πλάνο της ΕΠΟ απευθύνεται σε πλατιά κοινωνικά στρώματα και απολαμβάνει την υποστήριξη της FIFA και της UEFA, που ενθαρρύνουν την κινητοποίηση του οργανωμένου ποδοσφαίρου.


Αυτή η κινητοποίηση από εξειδικευμένο προσωπικό, εκπαιδευτές, προπονητές, αλλά και εθελοντές σε όλη την Ελλάδα που αγαπούν το ποδόσφαιρο, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Μπάλα Παντού».


Δίκυκλη γαλανόλευκη πομπή


Μια νέα και ιδιαίτερη πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επ’ ευκαιρία των αγώνων της Εθνικής στον Βόλο: καλεί τον κόσμο που θα προσέλθει στο γήπεδο να το κάνει με έναν διαφορετικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, δηλαδή χρησιμοποιώντας το ποδήλατό του!


• Μειώνουμε τους ρύπους


• Ενθαρρύνουμε την άσκηση


• Κάνουμε πράξη το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον


Όσες φίλες και όσοι φίλοι της Εθνικής Ομάδα επιλέξουν αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο μετακίνησής τους στο γήπεδο, χρειάζεται να κάνουν εγγραφή στο κιόσκι πληροφοριών στην πλατεία Αγίου Νικολάου για να κατοχυρώσουν τη θέση τους και στο τέλος της διαδρομής θα «ανταμειφθούν» με δώρο έκπληξη!


Η δίκυκλη γαλανόλευκη πομπή θα εκκινήσει την πορεία της από την πλατεία Αγίου Νικολάου στις 20:00 ανήμερα αμφότερων των αγώνων της Εθνικής στο Πανθεσσαλικό για το UEFA Nations League και θα καταλήξει σε διαμορφωμένο χώρο στην εγκατάσταση.


Στις 9 και 12 Ιουνίου, στο Πανθεσαλλικό Στάδιο θα βρίσκεται και κινητό κατάστημα της Εθνικής Ομάδας, από όπου οι φίλαθλοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα αγαπημένα τους γαλανόλευκα προϊόντα.