Ένα εντυπωσιακό γεγονός στο φετινό πρωτάθλημα Super League Interwetten είναι η πολύ μεγάλη διαφορά στον αριθμό των πέναλτι στην κανονική περίοδο και τη δεύτερη φάση.


Ενώ λοιπόν στην κανονική περίοδο λίγο έλειψε να έχουμε ένα πέναλτι κάθε δύο παιχνίδια, τα Playoffs και τα Playouts είχαν εντελώς διαφορετική εικόνα. Τα πέναλτι σπάνιζαν με αποτέλεσμα να βλέπουμε σχεδόν ένα κάθε επτά αγώνες.Αναλυτικά…

Κανονική διάρκεια: 80 πέναλτι σε 182 αγώνες.

Ένα πέναλτι κάθε 2,3 αγώνες ή 0,44 πέναλτι ανά αγώνα.

Playoffs: 4 πέναλτι σε 30 αγώνες.

Ένα πέναλτι κάθε 7,5 αγώνες ή 0,13 πέναλτι ανά αγώνα.

Playouts: 4 πέναλτι σε 28 αγώνες.

Ένα πέναλτι κάθε 7 αγώνες ή 0,14 πέναλτι ανά αγώνα.


Ο σίγουρος.. Εραμούσπε

Μπορεί ο Γιάσμιν Κούρτις να εκτέλεσε 10 πέναλτι, αλλά δεν κατάφερε να είναι 100% πετυχημένος, αφού ο Νίκος Μελίσσας του απέκρουσε ένα.


Έτσι ο Ροντρίγκο Εραμούσπε είναι αυτός που είχε απόλυτη επιτυχία σκοράροντας και στα έξι που ανέλαβε να εκτελέσει.


Από δύο έχασαν Νέιρα και Ελ Αραμπί

Ο Χουάν Νέιρα του ΟΦΗ και ο Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού απέτυχαν να σκοράρουν από το σημείο του πέναλτι από δύο φορές, ο Αργεντίνος μάλιστα έφτασε ποσοστό αποτυχίας 50%, αφού εκτέλεσε τέσσερα όλα και όλα. Ο Ελ Αραμπί απώλεσε δύο σε επτά που εκτέλεσε.


Από τα 80 πέναλτι στην κανονική περίοδο δεν έγιναν γκολ τα 17, ενώ στη δεύτερη φάση χάθηκαν τα τρία από τα οκτώ.


Εύστοχα πέναλτι

Κανονική περίοδος 63 στα 80, ευστοχία 79%

Playoffs 3 στα 4, ευστοχία 75%

Playouts 2 στα 4 , ευστοχία 50%

Συνολικά 68 στα 88, ευστοχία 77%


Αποκρούσεις

Από τα 20 πέναλτι που δεν κατέληξαν γκολ, μόνο έξι εκτελέστηκαν άστοχα (άουτ ή δοκάρια), αφού τα άλλα 14 τα απέκρουσαν οι τερματοφύλακες.


Ο Νίκος Μελίσσας του Παναιτωλικού απέκρουσε τρία, ο Μπόρις Κλέιμαν του Βόλου δύο και άλλοι εννέα τερματοφύλακες από ένα.


Οι… επιρρεπείς

Ο Γιώργος Μύγας του Ιωνικού υπέπεσε σε τέσσερα πέναλτι στο πρωτάθλημα, τα περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη.


Από τρεις παραβάσεις είχαν ο Νίκος Μελίσσας, που απέκρουσε και τρία, ο Δήμος Μπαξεβανίδης του Απόλλωνα και ο Φράνκο Φεράρι του Βόλου.


Ο… ικανός Κουλούρης

Την ικανότητά του να κερδίζει πέναλτι ανέδειξε ο Ευθύμης Κουλούρης, καθώς κέρδισε τέσσερα πέναλτι στο πρωτάθλημα, και τη συνδύασε με απόλυτη ευστοχία σε τέσσερα. Κανένας άλλος ποδοσφαιριστής δεν κέρδισε περισσότερα από δύο πέναλτι.