Τελικά η ζωή τα φέρνει έτσι που κάθε μέρα μαθαίνεις όλο και κάτι παραπάνω.
Αυτή είναι η ζωή. Η ζωή ντε, που τα έχει με άλλον και δεν σου δίνει σημασία ή ελπίδα, αφού η ελπίδα κάπου βόσκει στους αγρούς.

Έτσι, αντί ο σχετικός-άσχετος να αδράξει τη Ζωή, γυναικάρα η Ζωή κάθε μέρα σε μαθαίνει, ο σχετικός-άσχετος θέλει την Ελπίδα, η οποία όμως του γυρνάει την πλάτη.
Λοιπόν για να σοβαρευτούμε και να πιάσουμε το όλο θέμα ως έχει.

Ήμουνα και είμαι υπέρ του τεχνικού δίδυμου, Χάβος-Μιχαηλίδης, από την αρχή που έπεσε στο τραπέζι για να έρθουν στη Λαμία.
Είναι γιατί τους ήξερα και από πριν, είναι γιατί έβλεπα τη δουλειά τους στις ομάδες που ήταν, όλα αυτά μαζί.
Κάποιοι άλλοι ήταν οι αντίθετοι και δεν τους ήθελαν και έλεγαν που πάμε μ' αυτούς. Δεν ήξερε ο Πανουργιάς να τους φέρει το Γκουαρντιόλα ή τον Κλοπ. Αυτοί ήταν που έλεγαν και ήταν σίγουροι για τον υποβιβασμό της ομάδας...

Ειλικρινά, δεν μπορείς να ξέρεις ένα Πρωτάθλημα, παρακολουθώντας το από  την τηλεόραση, ούτε σαν κομπάρσος από την κερκίδα, ούτε από τις εφημερίδες.
Πόσο μάλλον κάποιο πρόσωπο, ειδικά δε όταν δεν σου έχει δώσει διακαιώματα και δεν έχει αναλωθεί σε εμφανίσεις έξω από το αντικείμενό του.

Το κουβάρι θα το ξετυλίξω ανάποδα και όχι από την αρχή.
Μετά το ναι του Πανουργιά στους Χάβο-Μιχαηλίδη, η εικόνα της Λαμίας άλλαξε.
Αυτό το δίδυμο, αυτό το ταίρι, ήξερε που ήρθε και τι ομάδα ήταν η Λαμία και το απέδειξε.
Διάβασε το πρόγραμμα, διάβασε τους αντιπάλους και ανέλαβε τη δουλειά για να τη βγάλει εις πέρας.
Δεν ήταν εύκολο, από τη στιγμή που η ομάδα είχε δύο ήττες και δεν εμφάνιζε καλό πρόσωπο, καθώς επίσης δεν είχαν μπει στην ομάδα τα τελευταία αποκτήματα.

Ο Δάσκαλος Μπάμπης Μιχαηλίδης, να ξέρετε, είναι άριστος διαχειριστής τέτοιων καταστάσεων, έχοντας θητεύσει δίπλα σε Γιάκομπς και Χάαν στον ΠΑΟΚ.
Ως Καθηγητής στις Σχολές της ΕΠΟ, είναι αυτός που σου έβαζε πάντα με μεγάλο ερωτηματικό, ανάλογες καταστάσεις διαχείρισης της ομάδας σε παιχνίδι στους Υποψήφιους Προπονητές.
Από την άλλη ο Μάκης Χάβος, είναι αυτός που με τη δουλειά, παίρνει το 100 τοις % από τους ποδοσφαιριστές τους. Διαβάζει άριστα την αντίπαλη ομάδα και χτυπάει εκεί που την πονάει, αξιοποιώντας τους ποδοσφαιριστές του.
Αν δείτε αυτό το δίδυμο από μακριά, εύκολα θα διακρίνετε τα εξής δύο χαρακτηριστικά.

Ο 50άρης Χάβος, είναι σαν εμφάνιση πολύ κοντά στους παίκτες του, σαν συνομήλικος φαντάζει.
Ενώ ο Μπάμπης Μιχαηλίδης, εκπέμπει την εμπειρία και τη γνώση που έχει και διαθέτει.
Κι εδώ είναι το sos. Δεν βγάζουν φόβο στους παίκτες, βγάζουν και αποπνέουν το σεβασμό.
Δεν θα δείτε ποτέ από τους δύο αυτούς ανθρώπους, να δημιουργούν πρόβλημα με ποδοσφαιριστή τους, και καταλαβαίνετε πολύ καλά τι εννοώ.
Έχουν τη διαλλακτικότητα και την παιδεία να συζητήσουν το οτιδήποτε και να το λύσουν.
Και εκεί είναι που κερδίζουν. Κερδίζουν τον ποδοσφαιριστή τους και παίρνουν τα πάντα από αυτόν.
Γι αυτό λοιπόν, τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή, να τη πάλι η Ζωή.

Ας περάσουμε τώρα στα αγωνιστικά, όπου στις 7 αγωνιστικές που έχει το ταίρι αυτό το τιμόνι της ομάδας, έχει μια ήττα με πολύ καλή εμφάνιση στο Περιστέρι, δείχνοντας την αλλαγή, και από κει και πέρα, ισοπαλία με 2 γκολ στο Αγρίνιο, ισοπαλία 0-0 εντός με Ξάνθη και ισοπαλία 1-1 με ΟΦΗ.
Δυο παιχνίδια εντός που δικαιούνταν κάτι παραπάνω η Λαμία.
Αυτό το κάτι παραπάνω το πήρε στη Λάρισα με 1-2, έβαλε από κάτω στη συνέχεια με 3-2 το Λεβαδειακό και έκλεισε με 0-0 στα Γιάννενα, όπου μπορούσε το 2πλό.
Το συμπέρασμα της υπόθεσης είναι πως, έχεις ξεφύγει από της ζώνη (1) και πως παίζεις επιθετικό ποδόσφαιρο (2).
Δεν είσαι μίζερος ρε φίλε. Δεν στήνεσαι πίσω για το μηδέν και να αγκωμαχάς.
Δείχνεις πως είσαι ομάδα, επιτέλους!!

Αυτό το διαφορετικό του Χάβου-Μιχαηλίδη, το αποτυπώνει και η ΕΡΤ, που έχει τα δικαιώματα και ο δείκτης τηλεθέασης της Λαμίας είναι προς τα πάνω. Αστερίσκο εδώ, και δεν είμαστε στην πρώτη χρονιά στη Σούπερ Λιγκ.
Έχοντας αυτό το μαξιλαράκι ο Χάβος, όντας επικοινωνιακός τύπος, έδειξε το ποιος είναι όταν στις Συνεντεύξεις Τύπου, είτε ερωτώμενος είτε όχι, τονίζει πως ξέρουμε τι ομάδα έχουμε, ξέρουμε τι θέλουμε και ξέρουμε τι θα κάνουμε το Γενάρη.
Μ' άλλα λόγια, έδειξε πως έχει ΓΝΩΣΗ, δείχνει ΕΜΠΕΙΡΙΑ και ζητάει ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.
Εδώ, καλό είναι να τονίσω πως και ο Χάβος προπονητής της Λαμίας είναι, την έχει εκεί που την έχει και, ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

Σαν επίλογο, δεν θέλω να αδικήσω τον Τεννέ.
Αυτός έβγαλε, κράτησε την ομάδα και την έστησε για τη 2η σεζόν.
Όμως με τη Λαμία έπιασε ταβάνι. Δεν μπορούσε να δώσει άλλα. Ίσως έχοντας στη διάθεσή του δύο παίκτες που αυτός διάλεξε, τον Καραμάνο (δεν τον πρόλαβε) και τον Μπετόλιο (τραυματίστηκε), να βλέπαμε κάτι διαφορετικό.
Αλλά, η όλη του φιλοσοφία και ψυχολογία, ειδικά φέτος, δεν κόλλαγε στη Λαμία και γκάριζε από τον Ιούνιο.
Και να επανέλθω στον πρόλογο. Η μυστικοπάθεια του Τεννέ, τρέφονταν με Ελπίδα.
Η Ζωή του Χάβου, με αποτελέσματα Χειροπιαστά. Οι Χάβος-Μιχαηλίδης, έδειξαν σε μικρό χρονικό διάστημα περισσότερα. Εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις διακοπές του Πρωταθλήματος, το υλικό τους και έφεραν απτά αποτελέσματα.
Άρα, το ταίρι ξέρει και παραξέρει...