Το βαθμό της ισοπαλίας με σκορ 1-1, πήραν οι Νέοι της Φθιώτιδας κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της 5ης Αγωνιστικής του 7ου ομίλου του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.
Έτσι με το βαθμό αυτό, η Κ16 της ΕΠΣ Φθιώτιδας, εδραιώθηκε στη 2η θέση που παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Όσον αφορά το παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά από την αρχή, και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 23ο λεπτό, όπου μετά από φάση διαρκείας μέσα στα καρέ της Φθιώτιδας, η μπάλα έφτασε στον Αναστασίου και με πλασέ έκανε το 1-0.
Μάλιστα μετά από 7 λεπτά, κέρδισαν και πέναλτι, όπου ο Δήμος από δεξιά με προσωπική ενέργεια ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής το υπέδειξε.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπάλλας, όμως ο Τζοβάρας έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε τη μπάλα.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κυνήγησαν την ισοφάριση, όμως σε καμία των περιπτώσεων με τους Αρβανίτη, Σύρμο και Λαμπρόπουλο δεν το κατάφεραν.

Η επανάληψη είχε χιτσκοκικό χαρακτήρα, όπου οι της Φθιώτιδας πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης, έκανα φάσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Στον αντίποδα οι της Θεσσαλίας είχαν ευκαιρίες, όπου σε δύο στημένες φάσεις από φάουλ, ο Τζοβάρας είπε όχι με εκπληκτικές αποκρούσεις, όπως και σε ένα τετ-α-τετ με τον Κολώνια, που έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε τη μπάλα.

Φτάνοντς στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, μίλησε ο Τρούμπουλος, όπως και στο παιχνίδι στο Βόλο, όπου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λαμπρόπουλου, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα της Θεσσαλίας, χαρίζοντας τον υπέρ-πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

Αναλυτικά

23' 0-1, Αναστασίου με σουτ
80' 1-1, Τρούμπουλος με κεφαλιά

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΕΠΣ Φθιώτιδας (Θ. Νεοχωρίτης)
Τζοβάρας, Φλώρος, Λόζος (58' Φαφούτης), Κατσιούλας, Σταθόπουλος, 
Δερματάς, Ξηρογιάννης (45' Αποστόλου), Τρούμπουλος, Αρβανίτης (45' Κωστάκης), Σύρμος, Λαμπρόπουλος.

ΕΠΣ Θεσσαλίας (Α. Μάνδαλος)
Καθηνιώτης, Αφεντίτσας, Μαλαμούλης, Ντόντα, Κωστής, 
Παπαδήμος, Δήμος (64' Κάβουρας), Παπασακελλαρίου, Μπάλλας, Αναστασίου, Κολώνιας.
Έπαιξαν και οι: Καπίτσας, Τσιτσικλής, Αγόρος.

Φωτορεπορτάζ