Οι δύο καλύτερες βαθμολογικά ομάδες της περιφέρειας συγκρούονται σε ένα παιχνίδι, που είναι καθοριστικό στο κυνήγι της πέμπτης θέσης της βαθμολογίας. Ο Παναιτωλικός είναι 8ος με 22 βαθμούς, αφού είχε ένα εξαιρετικό δίμηνο με τρεις νίκες, ισοπαλία στο Περιστέρι και ήττα από τον Ολυμπιακό, μέχρι όμως να χάσει 3-0 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ.

Στην έδρα της η ομάδα του Αγρινίου έχει να χάσει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όταν υπέκυψε στον Ατρόμητο. Από τότε έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες και τώρα επιστρέφει σπίτι του μετά από 45 μέρες, αφού έπαιξε τρία παιχνίδια στη σειρά εκτός έδρας.

Η Ξάνθη είναι μια θέση και ένα βαθμό πάνω από τον Παναιτωλικό. Αυτό το οφείλει στη νίκη επί του Ατρομήτου την περασμένη αγωνιστική, που σταμάτησε ένα σερί έξι αγώνων χωρίς νίκη. Η Ξάνθη δεν έχει χάσει φέτος από άλλη ομάδα της περιφέρειας, έχοντας πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες, από τον Σεπτέμβρη ως το Νοέμβρη. Επεκτείνοντας και στην περασμένη σεζόν, το σερί αυξάνεται στους 15 αγώνες χωρίς ήττα. Τελευταία ήττα από ομάδα της περιφέρειας είναι στις 9 Δεκεμβρίου 2017, στη Λάρισα.

Η Ξάνθη είναι αήττητη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της με τον Παναιτωλικό, έχοντας έξι νίκες και δύο ισοπαλίες. Το εντυπωσιακό είναι ότι στα πέντε πρώτα μεταξύ τους, ο Παναιτωλικός έκανε τέσσερις νίκες, χωρίς να κάνει άλλη στη συνέχεια!

Για τελευταία φορά ο Παναιτωλικός νίκησε στις 2 Νοεμβρίου 2014 με το εντυπωσιακό 5-2, αφού δέχτηκε πρώτος γκολ! Ακολούθησαν μια ισοπαλία 2-2 και δύο νίκες της Ξάνθης με 3-2 και 3-1. Η Ξάνθη δηλαδή στο Αγρίνιο πετυχαίνει δύο τουλάχιστον γκολ σε κάθε μια από τις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις της.

Ο αγώνας του Αγρινίου έχει μια ιδιομορφία, μια αντίθεση. Η ομάδα που έχουν μπει 45 γκολ στα παιχνίδια της, περισσότερα από κάθε άλλη, υποδέχεται την ομάδα που στα παιχνίδια της έχουν μπει μόλις 29 γκολ, τα λιγότερα από κάθε άλλη! Τι θα επικρατήσει; Τα πολλά γκολ του Παναιτωλικού ή τα φτωχά σκορ της Ξάνθης;

 Η ιστορία

Νίκες Παναιτωλικού: 4

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Ξάνθης: 7

Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό

Νίκες Παναιτωλικού: 3

Ισοπαλίες: 1

Νίκες Ξάνθης: 2


Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018, 17.00

Ξάνθη - Παναιτωλικός 1-1

(42' πέναλτι Γέντρισεκ - 21' σουτ Μοράρ)