Το 2019 μπήκε με δυσκολίες για τον Παναθηναϊκό. Δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα στη λήξη αγώνα, καθώς και η μοναδική νίκη επί της Λαμίας στο Κύπελλο κατέληξε σε αποκλεισμό στα πέναλτι. Έχασε άλλα δύο παιχνίδια στη Λαμία και έμεινε στο 2-2 με την Ξάνθη εντός έδρας, αφού ισοφαρίστηκε στο τέλος με πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός με μια νίκη στα πέντε τελευταία του, και δύο στα εννέα τελευταία παιχνίδια, νιώθει πλέον έντονο τον ανταγωνισμό για την πέμπτη θέση από πολλές ομάδες. Στην έδρα του δεν έχει ήττα και μετρά έξι νίκες και δύο ισοπαλίες.

Η ΑΕΛ παλεύει να ξεφύγει από τις θέσεις κινδύνου και βρίσκεται σε ένα δύσκολο σημείο του προγράμματός της. Έπαιξε με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, νίκησε τον Απόλλωνα και τώρα έχει Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Ατρόμητο. Τεστ χαρακτήρα, μετά τον εντυπωσιακό τρόπο που αποκλείστηκε στο Κύπελλο Ελλάδας.

Έχει μόλις δύο ήττες στα εννέα τελευταία για το πρωτάθλημα, αλλά τρεις νίκες στα ένδεκα τελευταία.

Και τα τρία τελευταία τα έδωσε στην έδρα της, με δύο ισοπαλίες και μια νίκη.

Ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει και στα πέντε τελευταία μεταξύ τους επίσημα παιχνίδια. Στην Αθήνα η Λάρισα έχει λίγες καλές αναμνήσεις. Μόλις τέσσερις φορές απέφυγε την ήττα. Η πρώτη ήταν το 1-1 το 1982 στη Λεωφόρο.

Στη συνέχεια είχαμε το 3-3 το Μάιο του 1991 στο "Σπύρος Λούης" και πέντε μήνες αργότερα στο ίδιο γήπεδο, τον Οκτώβρη του 1991, η ΑΕΛ πέτυχε τη μοναδική της νίκη με 3-1. Και το πιο πρόσφατο είναι το 1-1 στο "Σπύρος Λούης" το Νοέμβριο του 2010.

Τα άλλα 2, εύκολα ή δύσκολα, έχουν κριθεί υπέρ του Παναθηναϊκού. 

Η ιστορία

Νίκες Παναθηναϊκού: 39

Ισοπαλίες: 21

Νίκες ΑΕΛ: 8

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

Νίκες Παναθηναϊκού: 25

Ισοπαλίες: 3

Νίκες ΑΕΛ: 1

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018, 18.15

ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 1-3

(66' πέναλτι Φατιόν - 28' σουτ Γιόχανσον, 63' σουτ Γιόχανσον, 89' πέναλτι Χατζηγιοβάνης)