Από τις 20 Οκτώβρη, όταν η ΑΕΛ έχασε στην έδρα της από τη Λαμία, έχει καταφέρει να διατηρήσει το αήττητο για έξι παιχνίδια. Έχει κάνει τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες, που την κρατούν σε απόσταση ασφαλείας. Ωστόσο ψάχνει για μερικά ακόμα καλά αποτελέσματα για να νιώσει ασφαλέστερα.

Το αήττητο της έδρας το οφείλει κυρίως στην άμυνά της. Δεν έχει δεχτεί γκολ στα πέντε από τα έξι παιχνίδια και μόνο ο Πανιώνιος της έβαλε δύο, αλλά και πάλι η ΑΕΛ νίκησε 4-2. Δεν έχει δεχτεί γκολ στα τρία τελευταία, 0-0 με ΑΕΚ και Άρη και 3-0 τον Απόλλωνα ενδιάμεσα.

Ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει ένα βαθμό στο Ηράκλειο, μετά από τρεις διαδοχικές ήττες εκτός έδρας. Με πέντε αγώνες χωρίς νίκη και δύο μόλις βαθμούς σε αυτούς, ο Ατρόμητος αρχίζει να κινδυνεύει όχι μόνο για την τετράδα, που βρίσκεται τώρα, αλλά ίσως και την προνομιούχο πέμπτη θέση.

Ακολουθεί σερί αγώνων με ομάδες της περιφέρειας, όπου θα κυνηγήσει αποτελέσματα, αφού βρει τη φθινοπωρινή του φόρμα.

Ο Ατρόμητος έφυγε αήττητος από τη Λάρισα στις δύο τελευταίες επισκέψεις του, με νίκη τον Δεκέμβρη του 2016 και ισοπαλία τον Σεπτέμβρη του 2017.

Αυτή η νίκη του 2016 με 2-1 (47’ σουτ Μαρουκάκης – 44’ σουτ Λημνιός, 56’ σουτ Λε Ταλέκ) είναι το μοναδικό «διπλό» του Ατρόμητου στη Λάρισα. Η ΑΕΛ νίκησε για τελευταία φορά τον Αύγουστο του 2010 1-0 με την κεφαλιά του Κουζέν.

Από τότε σε έξι αγώνες η θεσσαλική ομάδα δεν έχει νικήσει, πετυχαίνοντας μάλιστα μόλις ένα γκολ στο διάστημα αυτό.

Είναι η 20η συνάντησή τους στην ιστορία της Α’ Εθνικής. Τα οκτώ από τα 19 παιχνίδια τελείωσαν ισόπαλα, ενώ τα έξι από αυτά δεν είχαν γκολ.

Η ιστορία

Νίκες ΑΕΛ: 5

Ισοπαλίες: 8

Νίκες Ατρόμητου: 6


Με γηπεδούχο την ΑΕΛ

Νίκες ΑΕΛ: 5

Ισοπαλίες: 3

Νίκες Ατρόμητου: 1


Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018, 19.00

Ατρόμητος - ΑΕΛ 2-0

(54' σουτ Μπρούνο, 85' σουτ Ουγκράι. Στο 70' 2η κίτρινη Χούμπτσεφ της ΑΕΛ)