Στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημοτικό Στάδιο της Άμφισσας ο Φωκικός υποδέχεται τον Αστέρα Ιτέας στο ντέρμπι της Φωκίδας. 

Ωστόσο όπως έκανε γνωστό ο Αστέρας άγνωστοι προχώρησαν στο βανδαλισμό της πινακίδας του δημοτικού γηπέδου Ιτέας «Αθανάσιος Νοικοκυράκης»

Έσβησαν το όνομα, ενώ διέγραψαν και το σήμα του Αστέρα Ιτέας και άφησαν την υπογραφή τους ως «Κουδουνάδες Θύρα 2».

Ο Αστέρας Ιτέας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το γεγονός:

 «Παραμονή ενός κατά τα αλλά ήσυχου ντέρμπι κάποιοι κύριοι δεν σεβάστηκαν ούτε την μνήμη του αείμνηστου Αθανασίου ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΚΗ.
Σήμερα έχουμε 1000+1 λόγους να τους ρίξουμε στο χρονοντούλαπο της Ποδοσφαιρικής ιστορίας της Φωκίδας
Το Δ.Σ του Αστέρα Ιτέας ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ να δώσει βροντερό παρών σήμερα το μεσημέρι στην Άμφισσα, για να βοηθήσει την ομάδα μας να αποδείξει ποιος είναι το ποδοσφαιρικό αφεντικό του νόμου».


O Φωκικός εξέδωσε με τη σειρά του ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το γεγονός:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, μόλις προ ολίγων λεπτών πληροφορήθηκε το γεγονός του βανδαλισμού της πινακίδας του δημοτικού γηπέδου Ιτέας "ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΚΗΣ".
Την ενέργεια αυτή, και κάθε είδους αντίστοιχες πράξεις, καταδικάζουμε απερίφραστα, δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα αθλητισμού και ευγενούς άμιλλας, τα οποία ευαγγελιζόμαστε και ζητούμε όπως τιμωρηθούν οι αυτουργοί της πράξεως αυτής.
Πρέπει όμως παράλληλα να καυτηριάσουμε και τις κραυγές που για ίδιον όφελος και ως κινήσεις εντυπωσιασμού και πόλωσης, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτή την απαράδεκτη πράξη, προκειμένου να στραφούν εναντίον του συνόλου του ΦΩΚΙΚΟΥ. Λίγη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση δεν έκαναν ποτέ κακό.
Το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου δεν έχει καμία σχέση με μία ενέργεια ανεγκέφαλων, και όποιος προσπαθεί να τα συνδέσει, τείνει να γίνει όμοιός τους."