Όλοι όσοι ασχολούμαστε με την Α' Κατηγορία Φθιώτιδας, έχουμε διαπιστώσει πως τις τελευταίες 2-3 Αγωνιστικές, έχει πάρει ένα άλλο χρώμα το Πρωτάθλημα, καθώς ξέφυγε από τη ρώτα που έβαλαν κάποιοι το καλοκαίρι, πως δηλαδή  φέτος θα έχουμε play off, κάτι που δεν έγινε πέρυσι.

Κι όμως οι γκέλες των ομάδων που κυνηγούσαν την Αταλάντη, όπως το Νέο Κρίκελλο και τα Καλύβια, έφεραν τη Λοκρική ομάδα στο +8 και στην αποφυγή μέχρι στιγμής των play off.
Από την άλλη, το αποτέλεσμα της περασμένης Αγωνιστικής στο Λοκρικό ντέρμπι δύο παραδοσιακών ομάδων και η ήττα της Μαλεσίνας, έφερε τον Οπούντιο να διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο στην τετράδα και να παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του Πρωταθλήματος.
Επίσης και η Δάφνη Λιβανατών, καραδοκεί και εποφθαλμιά την είσοδο στα play off, έχοντας σχετικά εύκολο πρόγραμμα, με μια και μόνο δύσκολη έξοδο.

Έτσι οι ομάδες που βρίσκονται από  την 1η μέχρι και την 6η θέση, είναι και αυτές που βρίσκονται στην τελική ευθεία για να πετύχουν τους στόχους τους, κάνοντας ένα ντεμαράζ που θα μας ανεβάσει το ενδιαφέρον κατακόρυφα.
Η μόνη διαφοροποίηση που υπάρχει είναι πως οι ομάδες που ενισχύθηκαν το χειμώνα, δείχνουν πως ανέβηκαν επίπεδο και κάνουν τη διαφορά.

Αρχής γενομένης λοιπόν της αυριανής 20ης Αγωνιστικής, το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Αταλάντη-Καλύβια, θα κρίνει αν η Αταλάντη θα συνεχίσει να διατηρεί τη διαφορά ασφαλείας ή αν τα Καλύβια μπορούν να ανακατέψουν την τράπουλα του Πρωταθλήματος.
Πέρα από αυτό το ντέρμπι, υπάρχει και μια έξοδος του δεύτερου Κρίκελλου στην δύσκολη έδρα της Λάρυμνας, με την Προοδευτική να παίζει το ρόλο του ρυθμιστή.

Στην 21η Αγωνιστική, το Κρίκελλο-Μαλεσίνα, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις ομάδες που θα σχηματίσουν την τετράδα.

Την 22η Αγωνιστική, κοντράρονται δύο ομάδες για μια θέση στον ήλιο, αν και εφόσον υπάρξουν play off, Δάφνη-Οπούντιος, στην καυτή έδρα των Λιβανατών.

Την 23η Αγωνιστική, over the top. Όλα για όλα για τις ομάδες που θέλουν να πλασαριστούν και με την Αταλάντη να κοιτάζει ποιο αποτέλεσμα την βολεύει στο Οπούντιος Μαρτίνου-Νέο Κρίκελλο.
Το Μαρτίνο με νίκη μπαίνει τετράδα, αλλά ξεφεύγει η Αταλάντη, πάπαλα τα play off. Αν χάσει, αντίο.

Στην 24η Αγωνιστική, τα Καλύβια θα θέλουν οπωσδήποτε νίκη  επί του Οπούντιου για να κρατηθούν στην 4άδα και να τον ξεκόψουν έξω.
Η επικίνδυνη έξοδος της Αταλάντης στη Μαλεσίνα, θα τελειώσει ή θα κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία Αγωνιστική.

Στην 25η Αγωνιστική, λογικά οι όλες οι ομάδες δεν θα έχουν πρόβλημα και θα συνεχίσουν με τρίποντα.

Στην 26η και τελευταία Αγωνιστική, αν δεν έχει κριθεί η υπόθεση play off, το παιχνίδι στο Νέο Κρίκελλο με την Αταλάντη θα έχει χαρακτήρα τελικού και θα θυμηθούμε αγώνα από περασμένες δεκαετίες.

Σαν αστερίσκο προ επιλόγου, οι ομάδες που έχουν ήδη σώσει την Κατηγορία, από τη στιγμή που θα συναντήσουν τις ομάδες της 6άδας, δεν θα έχουν ρόλο ρυθμιστή κρίνοντας από το μέχρι τώρα αγωνιστικό τους πρόσωπο. Ειδικά προς το τέλος του Πρωταθλήματος. Εκτός και αν θέλουν να βάλουν φωτιά στο Πρωτάθλημα.

Είτε με μια πρώτη ματιά, είτε με βάθος και μελέτη, οι ισορροπίες είναι λεπτές και το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι, το Πρωτάθλημα τώρα αρχίζει στην Α' Φθιώτιδας.


20η Αγωνιστική
Αταλάντη-Καλύβια
Προοδευτική Λάρυμνας-Νέο Κρίκελλο

21η Αγωνιστική
Νέο Κρίκελλο-Μαλεσίνα

22η Αγωνιστική
Δάφνη Λιβανατών-Οπούντιος Μαρτίνου

23η Αγωνιστική
Οπούντιος Μαρτίνου-Νέο Κρίκελλο
Καλύβια-Δάφνη Λιβανατών
Αταλάντη-Προοδευτική Λάρυμνας

24η Αγωνιστική
Καλύβια-Οπούντιος Μαρτίνου 
Μαλεσίνα-Αταλάντη

25η Αγωνιστική
- - - 

26η Αγωνιστική
Νέο Κρίκελλο-Αταλάντη
Δάφνη Λιβανατών-Προοδευτική Λάρυμνας