Ο ΠΑΟΚ με μπροστάρη τον αρχηγό του Αντελίνο Βιεϊρίνια πέρασε και από το Αγρίνιο με ανατροπή 1-2 και έκανε ακόμα ένα βήμα προς τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και πήρε την κατοχή της μπάλας με μεγάλα ποσοστά αλλά χωρίς να καταφέρνει να βρει την καλή στιγμή στο πρώτο μέρος.

Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Παναιτωλικός είχε την πολύ καλή στιγμή με τον Μάρκος Πάουλο να νικιέται από τον Πασχαλάκη σε καρφωτή κεφαλιά του μόλις στο 11′ της αναμέτρησης.

Αυτή ήταν και η μοναδική μεγάλη στιγμή του πρώτου μέρους, με τον Δικέφαλο να γυρνά συνεχώς  την μπάλα, φτάνοντας μέχρι και πάνω από το 70% της κατοχής.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου βγήκε με περισσότερη θέληση για το γκολ.

Μάλιστα το βρήκε στο 50΄ με τον Άκπομ, αλλά ο Τσαμούρης αποφάσισε να το ακυρώσει ως δήθεν επιθετικό φάουλ στον Μιχάι, με τον πάγκο του ΠΑΟΚ να ξεσηκώνεται.

Στο 55′ ο Τσαμούρης υπέδειξε πέναλτι του Κρέσπο στον Ντίαζ και ο Μπαίροβιτς για το 1-0.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με το υπέροχο γκολ της… χρονιάς πίσω από τα 30 μέτρα, άλλαξε την ιστορία του παιχνιδιού με το 1-1 στο 64′.

Στο 67′, μετά από κόρνερ του Μπίσεσβαρ, ο Μάτος με κεφαλιά έκανε το 1-2! Στο 70′, θα μπορούσε να γίνει και το 1-3, αλλά το σουτ του Βαρέλα μέσα από τη μικρή περιοχή απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος.

Τελικά το 1-2 ήταν το τελικό σκορ με τον ΠΑΟΚ να προελαύνει για το πρωτάθλημα με την 22η νίκη του σε 25 αγωνιστικές!

Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιάς)
Βoηθοί: Κωνστάντιος (Εύβοιας), Κωνσταντίνου (Πρέβεζας – Λευκάδας)

Γκολ: Μπάιροβιτς 55′ (πέναλτι) / Βιεϊρίνια 64′ (σουτ), Μάτος 67′ (κεφαλιά)

Κίτρινες: Ντίας 20′ / Μπίσεσβαρ 25′, Ολιβέιρα 36′, Βιεϊρίνια 57′, Ζαμπά 83′

Παναιτωλικός: Γιαννακόπουλος, Μαλής, Γκόμες, Μιχάι, Μάζουρεκ, Αμαράλ, Τσιγγάρας (Λουσέρο 71′), Μπαΐροβιτς, Μαρινάκης, Μανά (Κούγκα 81′), Ντίας (Τσοκάνης 74′).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Ολιβέιρα (Μίσιτς 77′), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Λημνιός (Σφιντέρσκι 60′), Ζαμπά (Ενρίκε 87′), Άκπομ.


πηγή: thessports
photo: reporter-images