Σε ένα εξαιρετικό και συναρπαστικό ματς με ρυθμό, φάσεις και από τις δύο ομάδες και μαχητικότητα ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 1-0 και πιέστηκε για τα καλά από τον Ατρόμητο, όμως κατάφερε στο β' μέρος να βελτιώσει την εικόνα του και να κερδίσει με 2-1 από τα γκολ των Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη. Το γκολ του Ατρόμητου ο Κουλούρης σε ένα πρώτο μέρος όπου οι Περιστεριώτες είχαν φάσεις και για άλλο τέρμα.

Στο... pregame του αγώνα φυσικά και ξεχώρισε το χειροκρότημα που εισέπραξε ο Μέγιερι από τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν τον ξέχασε για την θητεία του και την προσφορά του στην ομάδα. Ο Μέγιερι γύρισε στο Καραϊσκάκη ως αντίπαλος με την φανέλα του Ατρόμητου.

Ο Μαρτίνς δεν έκανε θεαματικές ή ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με το ματς με τον Παναθηναϊκό: Σα πορτιέρο, άμυνα με Ομάρ, Κούτρη, Σισέ και Μεριά, κέντρο με Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη, άκρα με Ποντένσε και Μασούρα και Φορτούνη πίσω από τον Γκερέρο.

Ο Ατρόμητος είχε Μέγιερι κίπερ, άμυνα με Σάκιτς, Χατζηισαϊα, Ρισβάνη και Κιβρακίδη, κέντρο με Μάντσον και Μπουσούλατζιτς και τριάδα πίσω από τον φορ Κουλούρη με τους Ενσικουλού, Μπρούνο και Ουάρντα.

Στο 2ο λεπτό ο Ουάρντα είχε ένα εξαιρετικό φάουλ που βρήκε στο δοκάρι του Σα (σ.σ. φάνηκε να έβγαλε και λίγο την μπάλα ο Πορτογάλος) και μετά έγινε ένα σουτ έξω. Ένα σουτ από τον Καρασαλίδη ενώ στο 3' είχε ένα σουτ αρκετά άουτ ο Ουάρντα. Στο 9ο λεπτό μετά από λάθος του Ουάρντα ο Ποντένσε έβγαλε για τον Φορτούνη αλλά ο αρχηγός των Πειραιωτών δεν κατάφερε να βρει γεμάτα την μπάλα για σουτ.

Στο 12ο λεπτό ο Μασούρας με πολύ ωραία κίνηση πέρασε την μπάλα πάνω από αντίπαλο αλλά στο σουτ του βγήκε σωστά και σωτήρια ο Μέγιερι για την επέμβαση. Στο 15' ο Σα έβγαλε πολύ καλά το τετ ατ του Μάντσον. Στο 16' ο Μπρούνο βρήκε την μπάλα στην πορεία της για σουτ αλλά ο Σα μπλόκαρε εύκολα. Στο 18' ο Σα έπιασε εύκολα ένα φάουλ του Ουάρντα.

Στο 18' ένα σουτ του Ποντένσε έφυγε ψηλά έξω με το παιχνίδι πάντως από νωρίς να έχει ρυθμό, ενδιαφέρον και φάσεις. Στο 24' ένα απευθείας κόρνερ του Φορτούνη έφυγε έξω. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε και στην συνέχεια να απειλήσει με κόρνερ του Φορτούνη.

Στο 29ο λεπτό ο Ατρόμητος βρέθηκε μπροστά στο σκορ σε μία φάση που οι παίκτες του Ολυμπιακού σταμάτησαν νομίζοντας πως υπάρχει οφσάιντ. Ο Μπρούνο έκανε το γύρισμα και από κοντά ο Κουλούρης έκανε το 0-1 για τον Ατρόμητο. Στην συνέχεια ο Σα είχε και άλλες επεμβάσεις πάντως σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις. Στο 41' ο Σισέ έκανε μία ατομική ενέργεια περνώντας δύο παίκτες αλλά το σουτ του δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Μέγιερι. Στο 43' ο Φορτούνης έχασε τετ α τετ μετά από μπαλιά του Ποντένσε. Στις καθυστερήσεις ο Σα είχε πάλι απόκρουση σε τετ α τετ. Συνολικά στο α' μέρος ο Ατρόμητος στάθηκε πολύ καλά επιθετικά ενώ ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει προβλήματα και στην αμυντική του τακτική αλλά και στην τελική προσπάθεια.

Στην έναρξη του β' μέρους ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές μαζί, βάζοντας Χασάν και Ντίας αντί των Μασούρα και Γκερέρο. Στο 50ο λεπτό ο Φορτούνης με εξαιρετική κίνηση και μπαλιά βρήκε τον Γκιγιέρμε που με κεφαλιά σκόραρε για το 1-1. Στο 53' ένα φάουλ του Φορτούνη πέρασε έξω. Στο 57' ένα πλασέ του Μπρούνο πέρασε έξω. Λίγο μετά ο Ολυμπιακός είχε διπλή φάση με Χασάν και Ποντένσε. Μετά το 1-1 ο Κάναντι έκανε πιο αμυντικογενές το σχήμα του, θέλοντας να μην δεχθεί ένα γρήγορο 2ο τέρμα. Στο 73' ο Χασάν είχε ένα τακουνάκι προς στην εστία που κόπηκε.

Στο 75ο λεπτό ο Ομάρ έδωσε την μπάλα στον Ποντένσε που σέντραρε για τον Μπουχαλάκη που έπεσε για να βρει την μπάλα με δύναμη και να την στείλει στα δίχτυα. Στο 85' ο Ποντένσε είχε χαμένη φάση όπου θα μπορούσε να είχε κάνει το 3-1 ενώ στο 87' είχε ξανά χαμένη ευκαιρία. Προς το τέλος της αναμέτρησης ο Ατρόμητος έκανε δύο τελευταίες προσπάθειες για το 2-2 αλλά δεν απέδωσαν καρπούς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μπουχαλάκης, Φορτούνης (90+ λ.τρ. Καμαρά), Γκερέρο (46' Ζιλ Ντίας), Γκιγιέρμε, Ομάρ, Μασούρας (46' Χασάν), Μεριά, Κούτρης, Ποντένσε και Παπέ Σισέ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μέγιερι, Κιβρακίδης (77' Μανούσος), Χατζηισαϊας, Σάκιτς, Μπουσούλατζιτς, Ουάρντα (62' Καρασαλίδης), Ενσικουλού (82' Μούγιακιτς), Κουλούρης, Μπρούνο, Μάντσον και Ρισβάνης.

πηγή: gazzetta
photo: reporter-images