Με δύο γκολάρες στο 89' και στο 94' από Ματίγια και Μαρτίνες αντίστοιχα, ο Άρης νίκησε 3-1 τον ΟΦΗ -που προηγήθηκε στο «Βικελίδης»-, τρελαίνοντας τον κόσμο του και «χτυπώντας» τετράδα! Ο Βαζ το γκολ του ΟΦΗ, ο Ρόουζ το πρώτο των «κίτρινων».

Ο Άρης πέτυχε τρία γκολ στα τελευταία 15 λεπτά κι έκανε… ανατροπή τετράδας καθώς επικράτησε του ΟΦΗ με 3-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Λίντσεϊ Ροζ, Χαβιέ Ματίγια και Νίκο Μαρτίνες σκόραραν για τους «κίτρινους» και ανέτρεψαν το 0-1 που έκανε ο ΟΦΗ με το υπέροχο γκολ του Βάζ.

Η πρωτοβουλία των κινήσεων και η κατοχή της μπάλας πολλές φορές δεν είναι αρκετά, πολλώ δε μάλλον όταν λείπει η συγκέντρωση. Αυτό διαπίστωσε ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο. Οι «κίτρινοι» ήταν αφελείς και επιπόλαιοι, με μεγάλη αδυναμία στην transition άμυνα, αυτό εκμεταλλεύτηκε ο ΟΦΗ και προηγήθηκε (0-1) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου το οποίο ήταν «πλουσιότατο» σε φάσεις.

Οι «κίτρινοι» είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν προβάδισμα στην πρώτη φάση του αγώνα αλλά ο Γιουνές μάλλον προσπάθησε να εκμαιεύσει το πέναλτι (από τον Μιχόγεβιτς). Η πρώτη ουσιαστική φάση για τον Άρη ήταν αυτή του 7ου λεπτού με το σουτ του Φετφατζίδη από πλάγια θέση. Δύο λεπτά αργότερα, ο Νάστος είδε την κίνηση στον χώρο του Σασί (σ. σ. ο Άρης είχε κάκιστη επιστροφή), ο τελευταίος ανατράπηκε εκτός περιοχής από τον Κουέστα (ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά τη φάση) αλλά ο Σέζος εκτίμησε ότι ο επιθετικός του ΟΦΗ δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ και τιμώρησε τον τερματοφύλακα του Άρη με κίτρινη κάρτα.

Ο Άρης πίεσε τον ΟΦΗ, προσπάθησε να δημιουργήσει από τα άκρα και στο 23’ ο Ντιγκινί επωφελήθηκε λάθους του Μιχόγεβιτς, ωστόσο η εκτέλεση του Γιουνές από το ύψος της περιοχής δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Κουέστα ήταν και πάλι πολλά μέτρα έξω από την εστία του, το διώξιμο της μπάλας ήταν σαν… πάσα στον Νάστο ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς. να εκτελέσει πίσω από τη γραμμή του κέντρου.

Φερέιρα και Κουτσιανικούλης ήταν οι μόνιμες πηγές κινδύνου για την άμυνα του Άρη και στο 26ο λεπτό μετά από υπέροχη συνεργασία των παικτών του ΟΦΗ και τελική πάσα του Κουτσιανικούλη, ο Βαζ εκτέλεσε υποδειγματικά από το ύψος του πέναλτι για το 0-1. Ο ΟΦΗ πήρε, ίσως, περισσότερα απ’ αυτά που περίμενε και στο υπόλοιπο του ημιχρόνου «σημάδεψε» ξεκάθαρα στις αντεπιθέσεις. Ο Άρης απέκτησε ακόμη πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι αλλά δεν βρήκε δίχτυα. Αρχικά με τα σουτ των Ματίγια, Ντιγκινί για να φθάσουμε στη φάση του 43ου λεπτού.

Αφελώς ο Μιχόγεβιτς χρησιμοποίησε το χέρι του για να σταματήσει την πορεία της μπάλας σε εκτέλεση φάουλ του Γιουνές. Ο Σέζος υπέδειξε το πέναλτι, αυτό εκτέλεσε ο Ματέο Γκαρσία αλλά ο Σωτηρίου έκανε εκπληκτική απόκρουση κρατώντας το «μηδέν» για την ομάδα του. Ο Άρης ζήτησε πέναλτι και μερικά δευτερόλεπτα μετά σε μαρκάρισμα (μετά από κόρνερ) στον Δεληζήση. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ σταμάτησε και τον Τζανακάκη στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Αυτό έκλεισε με σκορ 0-1, θα μπορούσε όμως να είχε εξελιχθεί ακόμη χειρότερα για τον Άρη αλλά και καλύτερα για τον ΟΦΗ. Στις καθυστερήσεις ο Φερέιρα έκανε τρομερή κούρσα, ξεκινώντας πίσω από τη γραμμή του κέντρου, δεν τον πρόλαβαν οι Σιώπης, Ρόουζ, ούτε και ο Κουέστα αλλά στο πλασέ του επιθετικού του ΟΦΗ, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Άρη.

Ο Άρης άρχισε το παιχνίδι πιέζοντας ακόμη περισσότερο τον ΟΦΗ, αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν το βρήκε σε δύο κακές εκτελέσεις του Γιάννη Φετφατζίδη. Ο ΟΦΗ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγή τερματοφύλακα στο 57ο λεπτό καθώς ο Σωτηρίου (σ. σ. στο 43’ χτύπησε με το κεφάλι του στο δοκάρι στην προσπάθειά του να μπλοκάρει σουτ του Ντιγκινί) δεν μπορούσε να συνεχίσει το παιχνίδι. Ο Στρέζος αντέδρασε σωτήρια για την ομάδα του στο 62ο λεπτό σε εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, δίχως μάλιστα να είχε καλό οπτικό πεδίο.

Το δεύτερο ημίχρονο «παίχθηκε» στο μισό γήπεδο. Ο ΟΦΗ προσπάθησε με νύχια και δόντια να κρατήσει το υπέρ του σκορ και ο Αρης ήταν αναποτελεσματικός. Στο 69’ ο Δεληζήσης, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, δεν βρήκε δίχτυα στην κεφαλιά που επιχείρησε, για να ακολουθήσει – λίγα δευτερόλεπτα μετά – ένα απογοητευτικό πλασέ του Γιουνές μετά από σέντρα του Λάρσον. Η πίεση του Άρη συνεχίστηκε αλλά μετά τον Σωτηρίου, ο Άρης είχε να αντιμετωπίσει και τον Στρέζο.

Αυτό που δεν κατάφεραν σε διψήφιο αριθμό ευκαιριών οι επιθετικοί του Άρη, το πέτυχε ο Λίντσεϊ Ροζ. Ο Γάλλος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας (εκτός περιοχής) στο 75ο λεπτό και με εξαιρετικό πλασαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Στρέζου για το 1-1. Ο ΟΦΗ έχασε τεράστια ευκαιρία δύο λεπτά αργότερα. Ο Φερέιρα – μετά από λάθος της άμυνας του Άρη – βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα αλλά στο πλασέ που επιχείρησε η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το παιχνίδι απέκτησε άλλη μορφή στα τελευταία 12-13 λεπτά. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αποκτήσει και πάλι το προβάδισμα, αυτό δημιούργησε χώρους στους «κίτρινους» αλλά Ματέο Γκαρσία και Ντάνι Λάρσον δεν κατάφεραν στο 78’ και στο 79’ να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Το… πάνω κάτω δεν άρεσε καθόλου στον προπονητή του ΟΦΗ, Χαϊμέ Βέρα, ο οποίος κατευθείαν ενίσχυσε την άμυνά του με τον Αργυρόπουλο, αποσύροντας τον Βαζ.

Ωστόσο, η πολιορκία του Άρη συνεχίστηκε, όμως και η λυσσαλέα προσπάθεια για το γκολ της νίκης. Δεν το βρήκε σε διαδοχικά σουτ από τους Σιώπη, Μαρτίνες για να φθάσουμε στο 89ο λεπτό. Ο Ματίγια το προσπάθησε πολλές φορές, δεν το είχε βρει… το ανακάλυψε στη συγκεκριμένη φάση. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Στρέζου κάνοντας το 2-1. Ο Άρης έψαξε και το τρίτο γκολ για να διασφαλίσει τη νίκη του και το βρήκε και πάλι από απευθείας εκτέλεση φάουλ με τον Μαρτίνες στις καθυστερήσεις του αγώνα (3-1).

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Παντελίδης)
Κουέστα, Τζανακάκης, Ροζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (81’ Βαλεριάνος), Ματίγια, Σιώπης, Ματέο, Ντιγκινί, Φετφατζίδης (61’ Λάρσον), Γιουνές (75’ Μαρτίνεθ)

ΟΦΗ (Βέρα)
Σωτηρίου (57’ Στρέζος), Νάστος, Κουτσιανικούλης, Κυριακίδης (68’ Παπάζογλου), Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Βαζ (81’ Αργυρόπουλος), Σάσι, Μπράουν, Φερέιρα, Ποτουρίδης.


πηγή: gazzetta
photo: reporter-images