Με τους Γιακουμάκη και Φερέιρα να πετυχαίνουν τα πρώτα τους γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα, ο ΟΦΗ επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού, πήρε την πρώτη του νίκη στη Super League μετά τις 20 Ιανουαρίου και ξεπέρασε στη βαθμολογία τους Βοιωτούς!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Χάιμε Βέρα επέλεξε το καθιερωμένο 4-2-3-1 με τον Σωτηρίου στην εστία, τον Μπράουν δεξιά στην άμυνα, τον Κοροβέση αριστερά και τον Γιαννούλη ως στόπερ δίπλα στον Μιχόγεβιτς. Μεγιάδο και Σακόρ έπαιξαν στον άξονα, ο Φερέιρα στα αριστερά, ο Βαζ δεξιά και ο Νέιρα πίσω από τον Γιακουμάκη.

Από την πλευρά του ο Νίκος Καραγεωργίου επέλεξε τον Μπάγιτς στην εστία, τον Αντιλεού δεξιά στην άμυνα, τον Ντιόγκο αριστερά και τον Ανγκουά με τον Ρεκβιασβίλι στην άμυνα, τον Στανόγεβιτς με τον Ζησόπουλο στον άξονα, τον Τσαμπούρη δεξιά, τον Μέλεγκ αριστερά και τον Νανγκίς πίσω από τον Μαρκόβσκι, σε ένα 4-4-1-1 ή και 4-4-2.

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Ο ΟΦΗ μπήκε αποφασισμένος να ανοίξει το σκορ και να βάλει τις βάσεις για την πολυπόθητη νίκη. Μόλις στο 2’ μάλιστα κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη του ευκαιρία, με τον Γιακουμάκη να σεντράρει από δεξιά και τον Μεγιάδο να πιάνει δύσκολη κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπάγιτς. Ένα λεπτό αργότερα (3’) ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση  σε καρφωτή κεφαλιά του Γιακουμάκη, μετά το κόρνερ του Νέιρα, ενώ στο 5’ ο Φερέιρα έκανε τρομερή κίνηση από δεξιά, που ξεπέρασε τον Ντιόγκο, μπήκε ταχύτατα στην περιοχή και σούταρε δυνατά, ψηλά άουτ η μπάλα!

Στο 11’ ο Λεβαδειακός κατάφερε να περιμαζέψει το… χάος στον άξονα, όπου Μεγιάδο και Σακόρ έλεγχαν σε απόλυτο βαθμό την κατάσταση και κατάφερε να «απαντήσει» στις ευκαιρίες. Συγκεκριμένα τότε καταγράφηκε η σπουδαία επέμβαση του Σωτηρίου στα πόδια του Νανγκίς, που ξεπέρασε ταχύτατα στο σπριντ τον Μιχόγεβιτς κι έχασε σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει.

Η επόμενη σημαντική στιγμή στο φιλμ της αναμέτρησης ήταν αυτή του πρώτου γκολ. Στο 16’ ο εξαιρετικός Φερέιρα ανέβασε ταχύτητα από τον άξονα, άλλαξε όμορφα με τον Νέιρα και μπήκε στην περιοχή, το μέτριο πλασέ του κόντραρε στους αμυντικούς του Λεβαδειακού και η μπάλα «στρώθηκε» στον Γιακουμάκη, που σούταρε δυνατά από το πέναλτι και άνοιξε το σκορ στο Γεντί Κουλέ.

Ο  Καραγεωργίου προσπάθησε να αλλάξει έκτοτε πράγματα  στο γήπεδο, αλλάζοντας το σύστημά του σε 4-3-3 και αντικαθιστώντας τον ευάλωτο και «κιτρινισμένο» Αντιλεού με τον Σαβατονγκό, με τη διακοπή για το ημίχρονο να έρχεται… λυτρωτικά για τους περισσότερους, αφού ποδοσφαιριστές και κοινό είχαν ανεβάσει «θερμοκρασία» λόγω των συνεχών αψιμαχιών και των τσακωμών.

«ΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΦΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Η εικόνα υπεροχής των Ομιλιτών δεν ανατράπηκε στην επανάληψη, με τους παίκτες του Βέρα να χάνουν ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ, σε βαθμό μάλιστα που έβαλαν σε… υποψίες τους οπαδούς τους πως πάλι κάτι θα «στραβώσει» στο τέλος!

Στο 55’ ο Βαζ αστόχησε σε τετ α τετ, πλασάροντας πάνω στον Μπάγιτς, μετά την όμορφη πάσα-μισό γκολ του Νέιρα, ενώ στο 62’ ο Φερέιρα κέρδισε πέναλτι από τον Ανγκουά, που τον ανέτρεψε τραβώντας τον στην περιοχή. Ο Γιακουμάκης έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα κι επιχείρησε να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα, όμως έστειλε τη μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Σέρβου τερματοφύλακα, εκδηλώνοντας αμέσως τη δυσαρέσκειά του για την αστοχία του.

Παρ’ όλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και κατάφεραν να βρουν το δεύτερο γκολ που θα τους εξασφάλιζε το «τρίποντο». Λίγα λεπτά αργότερα (72’) ο Έλληνας φορ κατάφερε να «διορθώσει» το λάθος του, «τσιμπώντας» με το κεφάλι από τον Ανγκουά έξω από την περιοχή και δίνοντας ουσιαστικά έτσι πάσα στον Φερέιρα, που με δυνατό διαγώνιο σουτ από δεξιά σκόραρε επίσης για παρθενική φορά με τα χρώματα του ΟΦΗ, βάζοντας ουσιαστικά τίτλους τέλους στο παιχνίδι.

MVP: Ο Γιακουμάκης ήταν εξαιρετικός ως βασικός, αφού προσέφερε σε κάθε τομέα του παιχνιδιού. Το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη, ενώ παρότι αστόχησε στο πέναλτι πιστώνεται τη δημιουργία του δεύτερου. Με το παθιασμένο του παιχνίδι, την πίεση και την ομαδικότητα στις συνεργασίες τον καθιστούν ως τον πολυτιμότερο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Σακόρ, Γιακουμάκης, Μιχόγεβιτς (62’ Παπάζογλου), Γιαννούλης, Βαζ (86’ Παπαστεριανός), Μεγιάδο, Κοροβέσης, Μπράουν, Νέιρα, Φερέιρα (76’ Ντίνας)

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλεού (44’ Σαβατονγκό), Ανγκουά, Ντιόγκο (75’ Λιάγκας), Τσαμπούρης, Ρεκβιασβίλι, Μελεγκ, Ζησόπουλος, Στανόγεβιτς (64’ Γιακουμάκης), Μαρκόβσκι, Νανγκίς

Πηγή: Gazzetta.gr
Φωτό: Reporter Images