Στο Αγρίνιο απειλούνται οι ισορροπίες της κορυφής, καθώς εκεί δοκιμάζεται ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, με στόχο τη νίκη και τη διατήρηση της διαφοράς από τον Ολυμπιακό στους επτά βαθμούς. Είναι μια από τις τέσσερις εξόδους που απομένουν στον ΠΑΟΚ, με τις άλλες να είναι σε Ξάνθη, Λάρισα και Γιάννενα.

Ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει και στις τέσσερις επαρχιακές έδρες που έχει παίξει ως τώρα στη σεζόν, και βαθμούς έχει αφήσει μόνο στην Αθήνα με Ατρόμητο και ΑΕΚ, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, γηπεδούχος με τον Άρη. Με την καλύτερη μακράν άμυνα, ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί 11 γκολ και ποτέ περισσότερα από ένα σε κάθε παιχνίδι του. Έχει κρατήσει σε 13 παιχνίδια το «μηδέν».

Πέρα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος θέλει να παραμείνει και αήττητος ως το τέλος, ενώ καταρρίπτει ρεκόρ δικά του συνεχώς. Ήδη έχει 21 νίκες και με άλλη μια φτάνει τις 22, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών!

Ο Παναιτωλικός προέρχεται από την ευρεία νίκη με 5-0 επί του Πανιωνίου, που τον έφερε στην έκτη θέση,  στους τέσσερις βαθμούς από τον Άρη και τον οποίο έχει να υποδεχτεί. Βέβαια το πρόγραμμα του Παναιτωλικού είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Αν και ήταν η τρίτη του μόλις νίκη σε 10 αγώνες μέσα στο 2019, η αστάθεια των άλλων ομάδων τον ανέβασε αρκετά στη βαθμολογία.

Τώρα βέβαια το θέμα του Παναιτωλικού είναι η παράδοση με τον ΠΑΟΚ, που δεν τον ευνοεί. Έχει χάσει και τα οκτώ τελευταία μεταξύ τους επίσημα, τα δύο για το Κύπελλο. Στο Αγρίνιο μετράει πέντε ήττες – η μια για το Κύπελλο – στη σειρά, μετά την νίκη του τον Αύγουστο του 2013.

Μάλιστα και στις πέντε δεν σκόραρε, κάτι που σημαίνει ότι το γκολ του Πασχάλη Μελισσά στις 24 Αυγούστου 2013 είναι το τελευταίο που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο.

Η ιστορία
Νίκες Παναιτωλικού: 2
Ισοπαλίες: 2
Νίκες ΠΑΟΚ: 13

Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό
Νίκες Παναιτωλικού: 1
Ισοπαλίες: 1
Νίκες ΠΑΟΚ: 6

Στον πρώτο γύρο
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018, 17.15
ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 2-1
(63' αυτογκόλ Μαρινάκης, 66' σουτ Άπκομ - 71' σουτ Καμαρά)